Racheta care a doborât avionul Il-76 a fost lansată din regiunea Harkov
25/01Rogov: Trei motive pentru care a fost în avantajul armatei Ucrainei să doboare un Il-76 cu prizonieri
25/01Patrușev: Pentru prima dată, Rusia a obținut 45 de miliarde de dolari din exporturile agricole
Ministrul Agriculturii, Dmitri Patrușev, a anunțat, la o ședință cu staful operațional al ministerului, că veniturile realizate din exporturile de produse agricole au depășit pentru prima dată, anul trecut, pragul de 45 miliarde de dolari. Iar după verificarea tuturor datelor suma încasărilor va mai crește, scrie Kommersant.
Potrivit ministrului, recolta de cereale a Rusiei s-a ridicat, în 2023, la 143 de milioane de tone, iar cu noile teritorii se va ajunge la aproximativ 147 milioane tone de cereale. Tot în 2023, producția de lapte a crescut cu 500.000 de tone, cea de carme, cu 300.000 de tone.
„Industria pescuitului a capturat 5,3 milioane tone de resurse biologice marine, ceea ce înseamnă un volum maxim din ultimii 30 de ani. Printre altele, Rusia a devenit numărul unu mondial la somon: s-au prins peste 600.000 de tone”, se arată în comunicatul ministrului Agriculturii.
Potrivit instituției bugetare de stat „Agroexport” subordonate Ministerului Agriculturii, în 2022 principalele livrări de produse alimentare rusești au mers către China, Turcia, UE, Kazahstan, Belarus, Coreea de Sud, Egipt și alte țări. Datele privind geografia exporturilor pentru 2023 nu au fost încă publicate.
Pe 18 ianuarie, Camera inferioară a Congresului SUA a adoptat un proiect de lege menit să reducă dependența țării de produsele agricole rusești. Agroexport a început să evalueze impactul inițiativei și adună pozițiile participanților din piață, creând o bază pentru litigii internaționale.
1 Comment
Felicitări! Să aveți recolte îmbelșugate, pești mulți și alte produse alimentare, pentru ca exporturile să crească în fiecare an. Dacă SUA a redus importurile rusești, treaba lor, că ele pierd. Să consume cerealele de proastă calitate din Ucraina (care aparțin, de fapt, companiilor americane), carne artificială și gândaci (așa cum ne recomandă nouă). Aceeași decizie am luat-o și noi, privind importul de produse rusești. Nu se putea altfel, pentru că starea noastră de colonie anglo-americană nu ne permite. Astfel că avem în magazine pești congelați care probabil au fost pescuiți pe vremea vikingilor și pești de cultură îndopați cu tot felul de mizerii, făină cu pesticide din Ucraina (că a noastră stă în depozite) și tot felul de alimente dubioase din UE numai bune pentru noi, considerați a fi din lumea a treia.