Categories: MilitarRusia si lumea

Lavrov: Schimbul de prizonieri între Rusia și Ucraina fusese convenit. Grimasele diplomației franceze

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat, comentând prăbușirea avionului Il-76 cu prizonieri ucraineni la bord, că militarii armatei ucrainene erau transportați în Regiunea Belgorod pentru efectuarea noului schimb de prizonieri convenit între Moscova și Kiev, informează agenția RIA Novosti.

„În loc ca acest schimb să aibă loc, partea ucraineană dintr-o zonă a regiunii Harkov a atacat acest avion cu rachete antiaeriene, atac care a devenit fatal”, a spus ministrul.

Pe 24 ianuarie, un avion de transport militar Il-76 a fost doborât în regiunea Belgorod. Potrivit ministerului rus al Apărării, la bordul aeronavei se aflau 65 de prizonieri de război ucraineni, precum și șase membri ai echipajului și trei însoțitori. Ministerul a precizat că avionul urma să-i transporte pe soldații armatei Ucrainei la Belgorod. De acolo se intenționa transportarea lor într-o zonă pentru schimbul de prizonieri.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, avionul Il-76 a fost doborât de rachetele antiaeriene lansate de forțele armate ucrainene din regiunea Harkov.

Anterior, Ministerul rus de Externe a declarat că atacul Kievului asupra Il-76 a fost deliberat și conștient.

Grimasele diplomației franceze

Președinția franceză a Consiliului de Securitate al ONU a refuzat să convoace o ședință urgentă cu privire la aeronava Il-76 doborâtă de teroriștii Forțelor Armate ale Ucrainei în regiunea Belgorod. Acest lucru a fost anunțat de reprezentantul permanent adjunct al Rusiei la Națiunile Unite, Dmitri Polianski, pe canalul său Telegram.

„În mod evident, încercând să câștige timp și să le acorde clienților ucraineni timp să vină cu o explicație mai mult sau mai puțin plauzibilă pentru ceea ce se întâmplă, Franța a acceptat să organizeze o întâlnire abia mâine, 25 ianuarie, la ora 17.00, ora New York-ului (01.00 26 ianuarie). Ora Moscovei),” a scris politicianul.

Owner

View Comments

  • Nu există nici o explicație ulterioară pentru această crimă. Orice vor spune ucrainenii va fi minciună, nu explicație. Armata ucraineană confirmase doborârea avionului printr-o declarație dată ziarului ucrainean ,,Українська правда". Au crezut că avionul transporta rachete, zic ei. Ce explicație de doi lei... A fost vorba de un schimb de prizonieri planificat de ambele părți, nu se transporta fân de pe o pășune pe alta! Psihopatul Zelenski are curajul să acuze Rusia spunând că ,,este evident că rușii se joacă cu viețile prizonierilor ucraineni, cu sentimentele familiilor lor și cu emoțiile societății noastre." Personajul ăsta nevrotic și mincinos ar trebui pus într-o cămașă de forță, dus într-un sanatoriu de boli mintale și tranchilizat zilnic, pentru că un tratament nu-i este de folos. Iar Franța a amânat ședința de la ONU, așa cum au făcut Merkel și Hollande la Minsk, doar cu scopul de a da timp Ucrainei. Atunci au făcut-o pentru înarmarea Ucrainei, acum totul este pentru a mușamaliza acest act terorist.

Recent Posts

MAE rus: Acțiunile SUA împotriva presei ruse nu vor rămâne fără răspuns

Statele Unite continuă politica de reprimare a disidenței, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului…

46 de minute ago

Peskov, despre o posibilă interdicție a exportului de metale: Trebuie răspuns la banditismul Occidentului

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a comentat propunerea lui Vladimir Putin…

8 ore ago

Expert militar: Studierea rachetei HIMARS va oferi Rusiei acces la tehnologia americană

„Sistemele HIMARS s-au remarcat întotdeauna printr-o mare precizie. Coeficientul lor de abatere probabilă a fost…

10 ore ago

Peskov, despre abordarea lui Putin în alegerea reacției la acțiunile Occidentului

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat, într-un dialog cu jurnalistul Pavel…

11 ore ago

Zaharova: Summitul BRICS va deveni o senzație mondială

Organizația a devenit un model de conlucrare interstatală, a subliniat reprezentanta oficială a ministerului rus…

11 ore ago

În orașele italiene au apărut panouri publicitare cu sloganuri pro-ruse

În Italia au fost instalate panouri publicitare cu apeluri la sistarea livrărilor de arme către…

o zi ago

This website uses cookies.