Hot News
Istoricul francez Todd: Înfrângerea NATO în Ucraina va apropia Rusia și Germania
18/01
La Harkov, armata rusă a distrus, dintr-o lovitură, zeci de mercenari străini
18/01

Politico: La Davos, Premierul Chinei a refuzat întâlnirea cu Zelenski

Volodimir Zelemski și Li Qiang/ Foto: life.ru

De asemenea, reprezentanții chinezi nu au luat parte nici la discuțiile cu participarea țărilor Sudului Global, informează BFM.ru.

China a declinat solicitarea Ucrainei pentru o întrevedere la Davos între premierul Li Qiang și președintele Volodimir Zelenski, scrie publicația Politico, referindu-se la o declarație făcută în acest sens de un înalt funcționar american. Comentând pentru Politico această informație, un reprezentant al Ucrainei a negat, în același timp, că autoritățile de la Kiev au cerut o întâlnire cu partea chineză.

Responsabilii chinezi prezenți la Davos nu au fost prezenți nici la discuțiile la care au participat țările Sudului global. Publicația a calificat aceste evenimente drept o ”surpriză neplăcută” pentru Kiev. În opinia Politico, acțiunile Chinei indică faptul că Beijing ”a trecut de partea Rusiei” în ceea ce privește situația din Ucraina.

UE a anunțat că a îndemnat China să reia contactele directe cu Zelenski.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    De ce ar accepta premierul Li Qiang o întrevedere cu Zelenski? Cine e Zelenski? Ucraina aproape că nu mai există și e condusă de SUA și Occident. De ce s-ar întâlni premierul Chinei cu un actor ratat? Fiind așa un mare tupeist ar fi în stare să dea indicații Chinei privind relațiile ei cu Rusia, pe lângă faptul că ar cere armament și bani. Politico bate câmpii. China nu a trecut de partea Rusiei, ea este partener de afaceri cu Rusia. Ambele state sunt suverane și nu trebuie să dea explicații nimănui cu cine se asociază. UE? Cine naiba e UE ca să spună Chinei ce să facă? Ursula, rămasă cu o depresie accentuată în urma pierderii poneiului, crede că e stăpâna Europei. Doar ea crede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938650