Corneliu VLAD
NATO și statele sale membre par să fie într-un “mod de panică”, remarcă publicația americană “Citizen Watch Report”. Tabloidul german nr. 1, “Bild” scrie că Germania se pregătește pentru război între forțele NATO și Rusia. “Bild” citează un document „secret” al Bundeswehrului care susține că Rusia va ataca atunci când SUA se vor afla într-o perioadă de tranziție după alegerile prezidențiale. Și escaladarea ar putea începe încă din februarie 2024.
Pentru susținătorii occidentali ai Kievului, principalul argument pentru continuarea sprijinului militar al aliaților din NATO pentru Ucraina este că aceasta luptă este pentru întregul Occident. În decembrie 2023, președintele Biden a spus că, dacă va câștiga în Ucraina, Rusia ar ataca un membru al Alianței, o afirmație pe care președintele Putin a calificat-o drept „prostie totală”.
În iulie 2023, președintele Biden declara că Rusia a pierdut deja războiul și nu are resurse pentru a-l susține. În decembrie, spunea Biden, “dacă nu-l oprim pe Putin în Ucraina, atunci va continua să meargă în vestul Europei și vom fi forțați să luptăm cu el acolo”. Iar la începutul acestui an, relata “Newsweek”, Biden admitea că Statele Unite sunt expuse riscului unui „conflict direct” cu Rusia „dacă Kremlinul reușește în războiul său în Ucraina”.
În plus, adaugă publicația “Politico”, “Biden a trecut de la promisiunea că SUA vor sprijini Ucraina „atâta timp cât vă fi nevoie”, la a spune că SUA vor oferi sprijin „atâta timp cât vom putea.”
“Washington Post” titra: “În Ucraina, riscul nu este în impas. Este înfrângerea” și scria: ”Un joc final nespus, de nespus, în războiul Rusia-Ucraina este rostit brusc cu voce tare: Kievul riscă să piardă”.
Iar Institute for the Study of Wars scria că „ negocierile în condițiile Rusiei echivalează cu capitularea deplină a Ucrainei și a Vestului”.
Cum au înțeles să reacționeze liderii politici și presa occidentală la această pierdere catastrofală (și nu doar de imagine)? S-au dezlănțuit într-o campanie de presă virulent războinică, asezonată cu profeții apocaliptice.
“Se pare că vremurile sunt bune pentru generarea fricii în Europa”, constata “Citizen Watch Report”.
Liderul de la Kiev s-a grăbit să amplifice scenariile alarmiste. „Dându-ne bani sau oferindu-ne arme, vă susţineţi singuri. Vă salvaţi copiii voştri, nu pe ai noştri”, declara, sumbru, Zelenski. Dacă Ucraina pierde, Rusia se va apropia cu războaiele de Occident, avertiza el.
„Serviciile de informaţii din mai multe ţări europene au început să examineze posibilitatea unui atac al Rusiei pe teritoriul lor. Chiar şi acele ţări care nu au făcut parte din URSS”, prezicea Zelenski.
Iar agențiile de informații din Europa au sugerat că Rusia ar putea încerca să atace continentul iar SUA sunt slabe și incapabile să-și protejeze aliații, relata “Daily Express”.
Șefii spionilor europeni susțin că Rusia ar putea lovi între noiembrie 2024 și ianuarie 2025, adica între alegerile din SUA și instalarea noii presedinții.
Iar liderul de la Kiev s-a grăbit să amplifice scenariile alarmiste. „Puțin vă va mânca la cină cu tot cu UE, NATO, libertate şi democraţie”, a declarat exasperat comediantul de profesie Zelenski.
Impulsurile sale panicarde nu au întârziat să reverbereze în cercurile puterii din capitalele occidentale.
A urmat un cortegiu penibil de lamentări și presupuneri occidentale la nivel oficial.
Generalul (r) David Petraeus, fost director al CIA, a declarat că dacă Rusia își îndeplinește obiectivele în Ucraina, următoarele state luate în vizor sunt R. Moldova sau statele baltice.
„Europa va fi supusă unui atac direct rusesc în următorii câțiva ani”, a declarat premierul polonez Donald Tusk.
Ministrul de externe al Letonia Krišjnis Kariš, s-a alarmat că Rusia va căuta noi ținte. “Rusia nu se va opri, Rusia poate fi doar oprită”.
După Ucraina, următoarele ținte ale Kremlinului ar putea fi R. Moldova și țările baltice, a avertizat și șeful armatei belgiene Michel Hofman.
Comandantul șef al Forțelor Armate Suedeze, Büden, și ministrul Apărării Civile, Bulin, au anunțat că toți cetățenii suedezi trebuie să se pregătească pentru că ar putea izbucni războiul în țară.”
„Olanda ar trebui să se teamă serios de război, iar societatea noastră ar trebui să se pregătească pentru acesta. Rusia devine mai puternică”, a declarat generalul Martin Wijnen, comandantul Armatei Regale.
Iar ministrul olandez al Apărării, Kaysa Ollongren a recunoscut că „susținerea Ucrainei este o modalitate foarte ieftină de a ne asigura că Rusia nu este o amenințare pentru alianța NATO. Este în interesul nostru major să susținem Ucraina, deoarece ea duce acest război”.
În replica, ambasadorul elvețian Jean-Pierre Vettovaglia afirma: “Bătrâna Europă nu vrea să înțeleagă că ajutorul militar pentru Ucraina înseamnă uciderea și mai multor ucraineni. Livrările noastre de arme sunt, de fapt, instrumentul prin care se prelungește un război fără speranța de a fi câștigat vreodată. Legătura de cauzalitate este evidentă, cu excepția opiniei publice înșelate de propaganda oficială. Cu alte cuvinte, numărul morților nu contează, deoarece ei mor în locul nostru!”
La Moscova, Serghei Mironov, liderul partidului „Rusia Justă”, a spus că orice mișcare occidentală în regiune este „o adevărată linie roșie, sau mai degrabă un buton roșu, pe care apăsându-l, Occidentul va forța inevitabil Rusia să ia măsuri de represalii. „Dar, a adăugat el, “Rusia nu a intenționat și nu va ataca membrii Alianței”.
Simonian: Ofițerul Bennett ar fi putut fi ucis pentru vorbele despre situația din Ucraina Fostul…
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
This website uses cookies.
View Comments
Vorbele lui Biden nu trebuie luate în seamă. De cele mai multe ori el nu știe unde se află, ce spune azi, mâine va infirma, se contrazice singur. Iar unele publicații dau știri alarmiste pentru a panica lumea și pentru a o ține într-o stare permanentă de teamă. Pentru că ,,cine controlează frica oamenilor, ajunge să le stăpânească sufletele." (Niccolo Machiavelli) Face parte și asta din planul mondial de cretinizare și de dezumanizare a oamenilor. Alarmiștii ăștia care mereu scriu că Rusia va ataca o țară membră NATO, că nu se va opri, că va ocupa Occidentul sunt niște idioți. Mă rog, au tot dreptul să fie idioți. Dezamăgitor e faptul că printre ei se află generali, șefi de stat, miniștrii și ,,șefi ai spionilor europeni". Mă gândeam că ar trebui să fie mai luminați la minte. Generali de hârtie am mai întâlnit, unii șefi de stat și miniștri sunt aleși din rândul mediocrităților, dar despre șefi de spioni care bat câmpii atât de rău n-am auzit. Ar trebui să citească despre activitatea și rezultatele unuia dintre cei mai buni spioni ai URSS, Richard Sorge. Acela a fost un profesionist. Mereu spun despre invazia Rusiei în Occident. Niște tâmpiți! Însă, cu singurul neuron pe care îl dețin nu cred că pot gândi logic. Dar de ce nu spun că mai ușor i-ar fi Rusiei o mișcare spre est. Alaska e aproape, SUA este răul răilor care trebuie nimicit. Că de acolo vin toate necazurile lumii. Rusia nu atacă, Rusia are datoria să-și apere teritoriul și poporul. În cazul în care cineva, în nebunia lui, are intenția să o atace, atunci Rusia are dreptul la ripostă.