Țările occidentale vor să destrame și să subjuge Rusia, deoarece nu au nevoie de o țară atât de mare, a declarat președintele Vladimir Putin.
Într-un interviu acordat jurnalistului Pavel Zarubin (în imagine), șeful statului rus a recunoscut că a avut „o anumită naivitate” în legătură cu politicile occidentale.
Președintele a menționat că, la începutul anilor ‘2000, a avut naiva idee că Occidentul și-a dat seama că Rusia a devenit alta și că nu mai există motive de confruntare.
„Am avut naiva idee că întreaga lume și, mai ales, așa-zisa lume civilizată, înțelege ce s-a întâmplat cu Rusia, că a devenit o cu totul altă țară, că nu mai există confruntare ideologică, ceea ce înseamnă că nu există nicio bază pentru confruntare”, a spus Putin.
Liderul de la Kremlin a atribuit unele aspecte negative din politicile țărilor occidentale, „inerției gândirii și acțiunilor”. „Iată că s-au obișnuit să lupte cu Uniunea Sovietică și continuă să o facă”, a subliniat Putin.
El a adăugat că abia mai târziu „a conștientizat” care este situația, înțelegând că „abordarea inițială a fost destul de naivă”. În realitate, a precizat președintele, Occidentul dorea să dezintegreze Rusia, să o subjuge și să-i folosească resursele.
„Iar realitatea este că, după prăbușirea Uniunii Sovietice, [politicienii occidentali] credeau că „trebuie să avem puțină răbdare și pe urmă vom destrăma Rusia”. „[Ei] nu au nevoie de o țară care, după standadele europene, este prea mare, are cel mai întins teritoriu din lume și o populație mare comparativ cu alte țări”, a declarat șeful statului.
Potrivit lui Putin, liderii europeni erau convinși că cel mai bine este, după cum propunea fostul consilier prezidențial american Zbigniew Brzezinski, ca Rusia să fie împarțită în cinci părți, „subjugate separat, cu utilizarea resursele lor și pornind de la faptul că, separat, aceste părți nu vor avea greutate independentă, o voce independentă și nici posibilitatea de a-și apăra interesele naționale – așa cum face statul unit rus”.
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.
View Comments
Președintele Putin a avut acea naivitate, care este de fapt o încredere prea mare în oameni. Lumea nu mai este aceeași, oamenii nu mai sunt aceiași. Totul s-a schimbat în rău. Cred că Vladimir Putin a realizat că occidentalii și americanii nu prezintă seriozitate, că ,,lumea civilizată" este doar o poleială și că în,,civilizația" lor nu sunt incluse respectul și încrederea. Polonezul-american Zbigniew Brzezinski, zis și Zbig, pe tot parcursul activității sale a alcătuit strategii pentru subminarea URSS și se lăuda în cartea sa ,,America și lumea" că avea o întreagă teorie despre modul în care trebuia procedat, concept care a luat naștere tocmai în anii 1960! Viziunea sa era profund antisovietică și căuta metode de a penetra blocul sovietic în vederea fragmentării acestuia. În cartea sus menționată își manifesta enorma satisfacție personală când pe 25 decembrie 1991 drapelul roșu a fost coborât la Kremlin iar Uniunea Sovietică s-a desființat. Scria: ,,În acele clipe mi-am dat seama că ultimul mare imperiu teritorial își rătrăsese onorabil armele, iar acum se dezmembra, probabil, pentru totdeauna." Spre marea lui dezamăgire, fosta URSS a devenit o Rusie mai puternică și mai unită. Zbig a căutat mereu crearea unui context geopolitic care să reducă ascensiunea Rusiei, de a o împiedica să devină superputere. În aceeași carte zicea: ,,Dacă acționăm inteligent, dacă nu forțăm confruntări ci, în schimb, creăm opțiuni, Rusia va trebui să recunoască faptul că nu poate controla la nesfârșit acel spațiu uriaș, cu resurse potențiale atât de vaste." S-a demonstrat că SUA n-a fost prea inteligentă, că Rusia își poate controla spațiul și resursele. Liderii americani și europeni au fost mereu preocupați de spațiul, resursele Rusiei și ,,binele" Rusiei. Dar cine le-a cerut părerea și ajutorul? N-ar fi mai bine să se uite fiecare în ograda lor, că treburile pe la ei nu merg prea normal. Rusia nu este prea mare, este atât cât trebuie. Ar putea fi și mai mare dacă ar vrea. Cei îngrijorați de mărimea ei sunt prea mici în gândire, de aceea li se pare că Rusia e prea mare. Asta e principala lor grijă existențială: că Rusia e prea mare! Profesorul Piotr Pietrzak de la Universitatea din Sofia a spus că ,,deși Zbigniew Brzezinski este mort, munca lui este foarte vie; administrația Biden urmează planul geostrategic al lui Brzezinski, care sprijină Ucraina din punct de vedere militar, logistic, diplomatic și politic." Planul lui este la pământ pentru că a crezut prea mult în supremația veșnică a Statelor Unite și a subestimat Rusia. Fiul lui Zbigniew, Mark, este ambasador al SUA în Polonia din 2022 și împărtășește viziunea geostrategică a tatălui său. Americanenizații ăștia au viziuni cam nesănătoase.