Putin a explicat de ce Rusia continuă să livreze gaze în Europa
16/12Banca Centrală a Rusiei a majorat dobânda cheie
16/12În Polonia, comisia de investigare a prăbușirii avionului Tu-154 lângă Smolensk a fost prinsă cu minciuna
Comisia poloneză care investighează accidentul aviatic de lângă Smolensk din 2010 a mințit, a declarat viceministrul Apărării Naționale, Cesari Tomczyk, transmite RIA Novosti.
„În chestiunea legată de comisia Smolensk, s-a întâmplat răul cel mai rău: banii alocați de la buget au fost folosiți în alte scopuri, minciuni”, a precizat oficialul polonez.
El a subliniat că au fost cheltuite sute de milioane de zloți, dar asta nu are nicio legătură cu ancheta, ci are legătură cu politica.
Tomczyk a subliniat că până și deputații parlamentului au avut o foarte mare problemă cu accesul la informații referitoare la activitatea comisiei.
Anterior s-a aflat că Ministerul de Interne al Poloniei va renunța la versiunea potrivit căreia Rusia este vinovată de prăbușirea, lângă Smolensk, a avionului Tu-154, la bordul căruia se afla președintele republicii, Lech Kaczynski și soția acestuia. Cu o astfel de declarație a ieșit ministrul polonez al Afacerilor Interne, Marcin Kerwiński. În Polonia a fost anulată, de asemenea, decizia privind înființarea, pe lângă Ministerul Apărării, a unei subcomisii care trebuia să reexamineze prăbușirea avionului.
Anterior, un tribunal din Polonia a arestat un dispecer din Federația Rusă care lucra în ziua în care avionul Tu-154 s-a prăbușit lângă Smolensk.
1 Comment
Când este vorba de Rusia, orice teorie a conspirației este foarte ușor de răspândit. Lumea acceptă toate minciunile mass-mediei, fără să verifice și alte surse, fără să gândească. Deja încep să fie ridicoli cei care acuză Rusia pentru toate nenorocirile care s-au întâmplat în lume! După aproape 14 ani s-a găsit, în sfârșit, un oficial polonez care să declare că banii alocați investigației accidentului aviatic au fost folosiți în alte scopuri. Chiar și Ministerul de Interne al Poloniei a renunțat la versiunea inițială, prin care acuza Rusia de acest accident. În 10 aprilie 2010, în acea zi fatidică au decedat 88 de pasageri și 8 membri ai echipajului. Era o dimineață cețoasă când avionul prezidențial de tip Tupolev 154M se apropia de Smolensk. Controlorii de trafic ruși i-au sfătuit pe cei doi piloți polonezi să nu aterizeze, din cauza vremii nefavorabile. Mai ales că aeroportul de la Smolensk nu dispunea de un sistem de aterizare instrumental, adică un mecanism de navigație bazat pe o serie de emițătoare radio ce furnizează unui avion care se apropie de aterizare direcția și panta nominală de coborâre pe pistă. Probabil că la insistența piloților polonezi, controlorii de trafic aerian ruși au dat permisiunea de a ateriza. Deoarece piloții polonezi nu dispuneau de informații exacte de altitudine, avionul a atins vârfurile copacilor acoperiți de ceața groasă, a căzut la marginea aeroportului și a luat foc. În 2011, comisia poloneză de investigații a accidentelor aviatice a menționat erorile celor doi piloți polonezi, vremea rea, dar și starea deficitară a aeroportului. În 2015, a doua comisie de investigații aflată sub influența noii puteri politice din Polonia a pus la îndoială raportul inițial și a adus în discuție teoria unui posibil atentat instrumentat de ruși. S-a încercat dovedirea existenței unor explozibili aflați la bordul avionului, care au provocat două explozii. Mai mult, unii membri ai partidului conservator aflat la putere (Lege și Ordine) l-au acuzat pe președintele Putin că se află în spatele acestui atentat. Ce tâmpenii! Bine că după atâția ani Polonia și-a dat seama că acuzațiile ridicole pe care le-a susținut nu au nici un temei.