Hot News
Putin a anunțat la cât va ajunge speranța de viață în Rusia până la sfârșitul anului
02/12
Elicopterul-dronă cu rachete: ”Termit” va crea probleme inamicului
02/12

Putin: Germania nu are suveranitate

Președintele rus, Vladimir Putin/ Foto: RIA Novosti

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Germania „înghite” atacurile venite din partea „aliaților” ei pentru că nu are suveranitate și pentru că unii dintre reprezentanții conducerii țării sunt insuficient pregătiți, relatează Gazeta.ru, citând agenția TASS.

Vorbind la o întâlnire cu tineri oameni de știință, Putin a spus că țările europene fie își sistează singure sursa de energie ieftină, fie o fac aliații lor americani din considerente politice.

Liderul rus a menționat, în acest sens, exploziile de la conductele Nord Streams și blocarea de către Polonia și Ucraina a gazoductelor care traversează teritoriile lor.

Putin a subliniat că autoritățile ucrainene primesc bani din Europa „pentru armament și pensii, pentru ajutoare sociale, pentru salarii, dar gazul din Rusia de care au nevoie a fost oprit”.

„Iar nemții înghit toate astea pentru că nu au ce? Suveranitate. Iar unii lideri guvernamentali se pare că nu au suficientă pregătire profesională pentru luarea de decizii profesionale de calitate. Au ajuns celebri, toată lumea râde de ei. Nu voi da nume acum, dar chiar toată lumea râde pe seama lor”, a spus liderul rus.

După cum menționează Gazeta.ru, publicația germană Der Tagesspiegel a scris, anterior, că acordarea în continuare a ajutorului militar pe care Berlinul îl oferă Kievului a fost pusă sub semnul întrebării din cauza problemelor legate de bugetul federal al Germaniei.

Pe 15 noiembrie, cancelarul german Olaf Scholz a declarat, într-un discurs susținut în Bundestag, că Germania va continua să ajute Ucraina și că sprijinul Berlinului este „indestructibil”. El a subliniat că volumul total al ajutorului umanitar, financiar și militar acordat Ucrainei de Germania în ultimul an și jumătate s-a ridicat la aproximativ 24 de miliarde de euro.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Doar Germania și-a pierdut suveranitatea? Majoritatea țărilor din Europa nu mai sunt suverane. Au devenit de bună voie slugile Statelor Unite, nici măcar n-a fost nevoie să fie cotropite. Este o slugărnicie benevolă și este un colonialism modern. Da, este mai șocant în cazul Germaniei pentru că a fost cândva o putere, un mare popor. A fost cândva, dar i-a trecut. Toate aceste țări (sau colonii) au neșansa de a avea președinți-marionetă, președinți vânduți, președinți care sunt paraleli cu funcția pe care o dețin. Despre patriotismul lor sau dragostea pentru propriul popor nu are rost să vorbim. Sunt cunoscuți în lume dar nu pentru faptele lor bune, nu pentru înțelepciunea lor. Oamenii îi vor uita, istoria îi va uita pentru că nu lasă în urma lor nici un fapt demn de amintire. Fac umbră pământului degeaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2941820