Hot News
„Ucraina nu va primi”. Presa a dezvăluit cel mai bine păstrat secret
02/12
Putin: Germania nu are suveranitate
02/12

Putin a anunțat la cât va ajunge speranța de viață în Rusia până la sfârșitul anului

Foto: Gazeta.ru

Până la sfârșitul anului în curs, speranța de viață în Rusia este de așteptat să atingă aproximativ 74 de ani, a anunțat președintele Vladimir Putin într-un discurs video adresat participanților la cel de-al II-lea Congres ”Sănătatea națională”, scrie Gazeta.ru.

Potrivit șefului statului, activitatea bine coordonată a guvernului, a Ministerului Sănătății și autorităților regionale a permis obținerea unor rezultate meritorii, inclusiv o speranță de viață record pentru Rusia.

Anterior, locuitorii Rusiei au estimat la 60.000 de ruble nivelul unei pensii pentru o viață decentă. Potrivit unui sondaj de opinie realizat pe un eșantion de 15.000 de ruși selectat din orașe cu peste 500.000 de locuitori, așteptărilor cetățenilor cu privire la mărimea unei pensii pentru un trai decent au crescut cu 10.000 de ruble în trei ani. Dacă în 2020 suma optimă indicată a fost de 49.600 de ruble, în 2023, ea a atins deja de 59.000 de ruble.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Când nivelul de trai al populației crește și când sectorul sanitar este unul performat și se ocupă de sănătatea oamenilor, este clar că și speranța de viață e în creștere. Mai trebuie ținut cont și de faptul că rușii sunt consumatori de pește, un aliment care contribuie la menținerea sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2941690