Rusia nu intenționează să atace țările Europei de Est, motiv pentru care desfășurarea, în regiune, a contingentului SUA nu a avut sens, a scris fostul consilier al șefului Pentagonului, colonelul Douglas Macgregor, pe rețeaua de socializare X (fostă Twitter), informează Gazeta.ru.
Expertul este convins că o mare parte a puterii de luptă americane este desfășurată fără rost în Polonia, România și în țările baltice. Țări pe care această forță este chemată să ”le apăre de Rusia”.
„Care nu are nici cea mai mică intenție de a ataca Europa de Est”, a continuat Macgregor.
El a precizat, de asemenea, că o mare parte din forța aeriană a SUA mai este ceea ce era acum 30 de ani. În prezent, Statele Unite nu pot ridica în aer 5.000 de avioane de luptă și sute de bombardiere, a concluzionat fostul consilier al șefului Pentagonului.
Înainte, colonelul american a declarat că Rusia nu vrea să continue conflictul din Ucraina, nu vrea să lupte cu Occidentul sau cu NATO, dar vrea să oprească opresiunea rușilor. Macgregor se așteaptă ca, în timp, trupele ruse să elibereze orașele Harkov și Odessa.
Un alt expert american, fostul ofițer de informații Scott Ritter, s-a declarat convins că regimul de la Kiev nu mai este deja în stare să schimbe situația din zona ostilităților militare. În opinia lui, Ucrainei și Occidentului nu le mai rămâne altceva decât să se predea.
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.
View Comments
Doar idioții pot crede că Rusia ar fi o amenințare pentru Europa de Est. Nici o clipă n-am avut sentimentul că Rusia ar amenința România. Pe noi de ce să ne atace rușii, ce interes ar avea? Majoritatea resurselor naturale aparțin companiilor străine, industrie nu mai avem că s-au distrus toate fabricile, pământurile au fost cumpărate de străini, pădurile au fost tăiate de austrieci. Ce ar putea găsi la noi Rusia? Doar un popor letargic. Propaganda mincinoasă a mass-mediei vândute a incitat mereu statele la ură față de Rusia. Doar un ignorant poate cădea în această capcană. Numărul bazelor militare americane din străinătate sunt cam 800. Majoritatea lor au fost construite imediat după al Doilea Război Mondial sau în cursul Războiului Rece. La noi în țară au fost plantate 6 baze: Baza aeriană Câmpia Turzii, Poligonul Cincu, Aerodromul Mihail Kogălniceanu, Tabăra principală Mihail Kogălniceanu, Baza de la Deveselu (NAVSUPPFAC România) și Poligonul Smârdan. Macgregor spune că bazele militare americane desfășurate în Polonia, România sau în țările baltice sunt fără rost. Oare? Din punct de vedere militar și al apărării teritoriului pe care se află, sunt întradevăr fără rost. Însă ele sunt staționate în acele țări cu alte scopuri. America are întotdeauna un interes, o doare în cot de apărarea unei țări! De exemplu, în Siria sunt 24 baze militare americane. Ce fac ele acolo, în număr atât de mare? Cea mai mare bază se află pe câmpul petrolifer Al-Omar din estul Siriei. SUA pompează cu sârg petrol sirian sub protecția armatei sale, îl scoate din țară și îl vinde pe cont propriu. Acesta se numește furt, nu apărare. Acesta e doar un exemplu. Interese au și la noi, cu siguranță. Doar faptul că se află aproape de granițele Rusiei, ele irită prin prezența lor. Să nu mai vorbim că am ajuns un poligon de pregătiri militare NATO și ni se vâră pe gât avioane și echipamente militare la prețuri uriașe. Prezența bazelor militare americane nu reprezintă o garanție de securitate pentru că nu există nici o amenințare reală din partea Rusiei. Este doar un pretext al Americii de a-și justifica prezența pe un teritoriu străin cu alte scopuri decât cele de apărare. Plus că prezența militarilor americani implică și costuri pentru țările-gazdă, cum ar fi acordarea de proprietăți imobiliare fără chirie, investiții în construcția infrastructurii în zonele unde se află aceste baze. Dar ce importanță au costurile țării-gazdă atâta timp cât SUA au acolo niște interese?