Hot News
Corneliu Vlad: O strategie activă de contracarare a ofensivei occidentale
20/10
De ce lui Zelenski i-a fost refuzată vizita în Israel
20/10

Putin a calificat discriminare interzicerea Jocurilor Olimpice pentru ruși: Esențialul din discursul de la Perm

19 octombrie 2023. Perm. Președintele rus, Vladimir Putin, vorbește la Forumul Internațional „Rusia, putere sportivă”/ Foto: metaratings.ru

Interdicția de participare a sportivilor ruși la Jocurile Olimpice, precum și decizia de admitere a acestora sub drapel neutru constituie o discriminare etnică, a declarat președintele Vadimir Putin la ședința Consiliului pentru Educație Fizică și Sport, desfășurată la Perm, unde a sosit pe 19 octombrie. La Perm, liderul rus participă la Forumul Internațional „Rusia, putere sportivă”, care va dura până pe 22 octombrie, relatează agenția URA.ru.

Vladimir Putin este revoltat că invitația la Olimpiadă este considerată un privilegiu de Comitetul Olimpic Internațional. Potrivit spuselor sale, participarea la jocurile internaționale reprezintă un drept necondiționat al celor mai buni sportivi. Alte declarații prezidențiale:

  • Liderul rus a anunțat că interdicția de participare a sportivilor ruși la Jocurile Olimpice, precum și decizia de admitere a acestora sub drapel neutru, reprezintă o discriminare etnică. El a subliniat că rușii se vor întoarce, fără îndoială, la compeții în format complet. Cu timpul, a spus șeful statului, „spuma politizării” va dispărea din sportul mondial.
  • Vladimir Putin a dispus creșterea acelor deduceri obținute din jocurile de loterie ce sunt direcționate spre dezvoltarea educației fizice și a sportului. El a anunțat că un procent din aceste deduceri trebuie vărsate în bugetul pentru susținerea unui stil de viață sănătos. „Desigur, deducerile obținute din jocurile de loterie trebuie să fie într-un volum mai mare”, a spus președintele. El a mai menționat că soluția la problemele sociale și dezvoltarea sportului trebuie construită din veniturile realizate din accizele la tutun și alcool.
  • Putin a spus că serverele pentru jocurile online trebuie să fie rusești. „Iubim atât Canada, cât și SUA, dar de ce le permitem să câștige bani pe seama noastră?”, a subliniat liderul de la Kremlin.
  • Noile ligi și organizații sportive trebuie să submineze monopolul internațional. Potrivit lui Putin, sportul trebuie democratizat, astfel încât să fie considerat în continuare o modalitate de comunicare între oamenii din întreaga lume.
  • Putin a vorbit despre „semnele de degenerare” din sportul mondial din cauza politizării acestuia. Organizațiile sportive internaționale „s-au îndepărtat deja de sport, stau pe salarii” și se conduc după indicațiile structurilor politice. Putin a declarat că nu s-ar mira dacă Israelul ar fi exclus din sportul mondial.
  • Președintele Federației Ruse s-a adresat Federației de Hochei și Ministerului Sportului pentru a rezolva problema atragerii sportivilor ruși în străinătate. „Împreună cu specialiștii din Ministerul Sportului – v-am spus de multe ori acest lucru – dumnevoastră trebuie să înțelegeți ce facem cu acești oameni de afaceri din hochei, care selectează copii încă din școlilie sportive și îi târăsc după ei în străinătate”, a spus Putin.
  • În plus, președintele s-a întristat că cetățenii ruși joacă puțin tenis de masă. Potrivit acestuia, creșterea de la an la an jalinică, de numai 5%”, față de 41% pentru schiul alpin. El a propus ca tenisul să fie promovat într-un mod frumos și creativ.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Interdicția sportivilor ruși de a participa la Jocurile Olimpice este o hotărâre de cea mai joasă speță. Această răzbunare pe seama sportivilor dovedește cât este de stricată mintea celor care au gândit așa ceva. Doar o gândire tribală, lipsa totală a diplomației și a celui mai elementar bun simț pot ,,justifica” această tâmpenie. Sportul intră și el pe lista sancțiunlor? Ce legătură au sportivii cu un conflict militar sau cu politica? De ce să participe sportivii ruși sub drapel neutru? Sunt apatrizi, nu s-au pregătit în Rusia, nu concurează pentru Rusia? Este mai mult decât o discriminare, este o bătaie de joc, o umilire a sportivilor ruși și a Rusiei. Se știe că Occidentul și SUA invidiază Rusia și totodată se teme de ea. Probabil că aceleași sentimente au și față de sportivii ruși. La orice competiție sportivii ruși s-au prezentat în cea mai bună formă și au cucerit numeroase medalii. Acum se tem ca rușii să nu le ia toate medaliile. Ce-ar fi ca Rusia să sancționeze Occidentul și să nu le mai livreze țiței și gaze naturale? Cel mai bine ar fi ca Rusia să înființeze competiții sportive împreună cu țările aliate și prietenoase. Așa cum este BRICS pentru economie, la fel să fie și un comitet în domeniul sportului și care să organizeze anual sau la doi ani o mare competiție. Și ar mai trebui ca medaliile obținute de sportivi să fie însoțite de premii financiare substanțiale. Nu cred că și-ar mai dori ca să participe la Jocurile Olimpice sau la Campionatele Europene, care au ajuns să condiționeze participarea sportivilor în funcție de etnie. Nici măcar Hitler n-a condiționat care țări pot participa la Jocurile Olimpice de la Berlin, din 1936. Au fost prezente 49 de țări. Ceea ce fac acum cei din Comitetul Olimpic l-ar face invidios pe Hitler! Și mai spun că fac parte din țările civilizate, că susțin democrația și drepturile omului. Minciuni ordinare! Așteptăm un BRICS sportiv, iar Occidentul și SUA să se spele pe cap cu Jocurile lor Olimpice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2958065