Categories: MilitarRusia si lumea

De ce lui Zelenski i-a fost refuzată vizita în Israel

Fake: Lui Zelenski nu i-a fost refuzată vizita în Israel, unde, în general, nu erau așteptați lideri străini, anunță ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba (în imagine).

Adevăr: Autoritățile israeliene i-au recomandat lui Volodimir Zelenski să nu vină la Tel Aviv după atacul Hamas, deoarece ”nu este momentul potrivit”. O recomandare descrisă de jurnaliști cu titluri de genul ”Israelul a refuzat vizita lui Zelenski”, deoarece în limbajul diplomaţiei internaţionale formularea are exact această semnificație, precizează canalul warfakes de pe rețeaua Telegram.

În zilele care au trecut de la 7 octombrie, Tel Avivul a fost vizitat de președintele SUA, Joe Biden, de cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, de premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, secretarul britanic de Externe James Cleverley, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, șeful Parlamentului European, Roberta Mezolla, șeful Pentagonului, Lloyd Austin, șeful Comandamentului Central al SUA, generalul Michael Kurilla, iar Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a avut timp să ajungă de două ori în Israel.

Zelenski a vrut să viziteze Israelul în timp ce liderii americani se aflau acolo. După toate probabilitățile, el planificase să participe la dezbaterile despre cum evenimentele din Orientul Mijlociu influențează asupra distribuției bugetelor SUA și ajutorul militar acordat regimului de la Kiev. Faptul că președintelui ucrainean i-a fost refuzată vizita a arătat, fără vorbe în plus, care sunt prioritățile Statelor Unite. „Am discutat cu ei despre vizită imediat după atacul Hamas și ne-au spus că va trebui să așteptăm”, recunoaște Kuleba.

Owner

View Comments

  • I-a fost refuzată pentru că nu mai prezintă interes, a dezamăgit stăpânii, a fost tras pe linie moartă și e de domeniul trecutului. Va intra în precesul de dezmembrare, ca un vagon de marfă inutil. Mai are trecere doar în Republica Moldova și România. Cred că în toată istoria lor, ucrainenii nu au găsit un popor atât de fraier precum românii.

Recent Posts

Ucraina vorbește despre arme nucleare proprii, dar nu are cu ce să le facă

Autoritățile ucrainene analizează la modul serios posibilitatea de a redobândi arme nucleare, afirmă publicația Bild,…

2 ore ago

Putin, pentru un acces mai mare al rușilor la practicarea sportului

56% dintre ruși fac sport în mod regulat, a declarat președintele rus Vladmiir Putin la…

3 ore ago

Ucraina nu a deținut niciodată arme nucleare

Fals: Ucraina este singura țară care și-a dat armele nucleare, a declarat, la summitul UE,…

4 ore ago

Proiect ce interzice propaganda publică a persoanelor care aleg să nu aibă copii

Duma de Stat, Camera Inferioară a Parlamentului rus, a adoptat în primă lectură un proiect…

5 ore ago

Presa: Condiția Occidentului pentru primirea Ucrainei în NATO

Pentru a adera la NATO, Ucraina trebuie să aibă o frontieră de stat bine stabilită,…

o zi ago

Zaharova, despre „planul victoriei” lui Zelenski: Spume sângerii pe buzele unui neonazist

„Planul victoriei” elaborat de Volodimir Zelenski reprezintă o isterie și un set de sloganuri fără…

o zi ago

This website uses cookies.