Categories: ReligieRusia si lumea

Consiliul Mondial al Bisericilor i s-a adresat lui Stefanciuk în legătură cu un posibil vot al Radei de interzicere a Bisericii Ortodoxe Ucrainene

Consiliul Mondial al Bisericilor s-a adresat Președinteluie Parlamentului Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, în legătură cu un posibil vot al Radei Supreme de a interzice activitățile Bisericii Ortodoxe Ucrainene, relatează Strana.ru.

În scrisoarea semnată de directorul Comisiei Bisericilor pentru Afaceri Internaționale a CMB, Peter Prouve, se spune că proiectul de lege nr. 8371 „amenință să arunce în aer unitatea socială din Ucraina, mai ales într-un moment în care această unitate este extrem de necesară în condițiile unor amenințări externe la adresa suveranității Ucrainei. Interzicerea sau altă pedeapsă colectivă pentru Biserica Ortodoxă Ucraineană în ansamblul ei, fără dovezi clare și publice că însăși biserica reprezintă o amenințare reală la adresa securității naționale a Ucrainei, ar fi, în opinia noastră, o acțiune profund dezbinătoare și contraproductivă. În cazul adoptării ei sub forma sa actuală, această lege ar putea fi folosită ca metode care încalcă normele internaționale privind libertatea de credință sau convingeri”

„Din aceste motive, îndemnăm la o regândire fundamentală a acestor măsuri (proiectul de lege care interzice Biserica Ortodoxă Ucraineană, n.r.) și, măcar, la corecții semnificative pentru înlăturarea deficiențelor acestora în conformitate cu obligațiile constituționale ale Ucrainei, a intereselor ei naționale în sfera unității și coeziunii sociale și a obligațiilor ei internaționale”, se arată în mesajul Consiliul Mondial al Bisericilor.

Anterior, ONU a recunoscut drept o încălcare a drepturilor rezilierea acordului dintre Rezervația Lavra de la Kiev și Biserica Ortodoxă Ucrinneană și actele de violență împotriva enoriașilor săi.

Strana.ru amintește că, începând din 11 august, Rezervația a interzis accesul vizitatorilor în Lavra Inferioară.

Iar pe 25 august, Ministerul Culturii a interzis profesorilor, studenților și personalului Academiei de Teologice și Seminarului din Kiev să se afle în Lavra Kiev-Pecerskaia.

Owner

View Comments

  • Dacă Dumnezeu ar fi dat porcului coarne, răsturna pământul! În schimb, unii care se afișează creștini lovesc Biserica Ortodoxă din interior. Totul a pornit de la Patriarhul Bartolomeu, un agent CIA și un fel da Papă al Constantinopolului. Cu studii teologice la Universitatea Gregoriană (adică iezuită) din Roma și la Institutul Pontifical din același oraș, Bartolomeu este mai apropiat de Roma și de Washington decât de Biserica Ortodoxă și de Dumnezeu. Am atașat mai jos un articol despre minciunile acestui Patriarh. Conflictul din Ucraina este și unul religios. Miza este uriașă: milioane de suflete de creștini ortodocși. Kievul este leagănul creștinismului rus. De aici a început creștinarea slavilor din nord-estul Europei. Cu implicarea Statelor Unite, Bartolomeu a forțat ruperea Kievului de Moscova, a urmărit izolarea Bisericii Ortodoxe Rusă, folosind Ucraina ca pe un instrument. Acest plan malefic exista cu câțiva ani înainte. Mitropolitul Epifanie s-a întâlnit de două ori cu secretarul de stat american Mike Pompeo (în octombrie 2019 și februarie 2020). Sfâșierea Bisericii Ortodoxe Ucrainene a fost planificată încă din perioada 2017-2018, când Pompeo a fost directorul CIA. El însuși se lăuda în 2021 că: ,,M-am asigurat ca Statele Unite să sprijine recunoașterea internațională a Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, l-am ajutat pe Mitropolit (Epifanie) să se elibereze de influența rusă." Apoi, în august 2021 patriarhul Bartolomeu a efectuat o vizită politico-religioasă la Kiev, unde s-a întâlnit cu Zelenski, a vizitat Rada Supremă și a fost încântat de Sfânta Liturghie cu noul Mitropolit Epifanie. În urma vizitei lui Zelenski în Turcia, în iulie 2023, acesta s-a întâlnit cu Bartolomeu, una dintre temele principale ale discuțiilor fiind situația Lavrei Pecerska de la Kiev. Zelenski a fost de acord ca aceasta să primească statutul de stavropighie a Patriarhiei Ecumenice, adică să fie supusă Patriarhului Ecumenic de la Constantinopol. Pe scurt, i-a făcut cadou Lavra Pecerska. Ceea ce s-a întâmplat la Lavră se știe. Patriarhul ecumenic Bartolomeu este sprijinit de CIA și Roma. El joacă o carte mare, care nu are nimic de-a face cu credința. Este un mare lup îmbrăcat în piele de oaie. Interesele sunt geo-strategice: o alianță între Roma (prima Romă) și Constantinopol (a doua Romă), în încercarea de a izola Moscova (a treia Romă). Astfel că la aproape o mie de ani după Marea Schismă din 1054, slugile diavolului s-au gândit că a venit vremea ca și Biserica Răsăriteană să fie sfâșiată. Dumnezeu să-i pedepsească pe vecie!

    https://mospat.ru/ro/news/87080/

Recent Posts

Ucraina vorbește despre arme nucleare proprii, dar nu are cu ce să le facă

Autoritățile ucrainene analizează la modul serios posibilitatea de a redobândi arme nucleare, afirmă publicația Bild,…

3 ore ago

Putin, pentru un acces mai mare al rușilor la practicarea sportului

56% dintre ruși fac sport în mod regulat, a declarat președintele rus Vladmiir Putin la…

4 ore ago

Ucraina nu a deținut niciodată arme nucleare

Fals: Ucraina este singura țară care și-a dat armele nucleare, a declarat, la summitul UE,…

5 ore ago

Proiect ce interzice propaganda publică a persoanelor care aleg să nu aibă copii

Duma de Stat, Camera Inferioară a Parlamentului rus, a adoptat în primă lectură un proiect…

5 ore ago

Presa: Condiția Occidentului pentru primirea Ucrainei în NATO

Pentru a adera la NATO, Ucraina trebuie să aibă o frontieră de stat bine stabilită,…

o zi ago

Zaharova, despre „planul victoriei” lui Zelenski: Spume sângerii pe buzele unui neonazist

„Planul victoriei” elaborat de Volodimir Zelenski reprezintă o isterie și un set de sloganuri fără…

o zi ago

This website uses cookies.