Hot News
Macgregor: Zalujnîi a primit ordin să nu scoată o vorbă despre problemele armatei Ucrainei
04/10
Clubul Valdai-2023: Cu o ordine mondială mai sus
04/10

Istoric, despre problemele Germaniei din cauza politicii promovate în privința Rusiei

Foto: tvgomel.by

Germania va plăti un „preț îngrozitor” pentru politica sa antirusă, a estimat istoricul Tariq Cyril Amar într-un articol pentru Newsweek, relatează cotidianul Izvestia.

El a menționat că în Occident se afirmă că Rusia trebuie să „sufere o înfrângere” în Ucraina, pentru că, în caz contrar, se va prăbuși întreaga ordine internațională, iar întărirea Chinei este o provocare, din cauza căreia trebuie ”să se securizeze”. În realitatea însă, cea mai mare problemă izvorăște, în opinia istoricului, din Germania.

„Am presupus că prima țară care se va frânge sub povara economică a conflictului din Ucraina va fi Rusia. Acum vedem însă că arma sancțiunilor a suferit, într-o măsură semnificativă, un eșec. Economia rusă este rezistentă, crește chiar. Dar ce-ar fi dacă prima care se va poticni va fi Germania?”, se întreabă Amar.

În opinia istoricului, economia Germaniei trezește îngrijorare în rândul nemților, care ”au pierdut încrederea” în elita politică și sunt dezamăgiți de valorile și metodele centriștilor aflați la guvernare.

Amar este de părere că modelul de guvernare al Germaniei traversează o criză, atât în economie, cât și în politică. Unul dintre motive îl constituie percepția larg răspândită că Berlinul și-a sacrificat propriile interese vitale în favoarea strategiei Occidentului. Trezește, de asemenea, o puternică stare de îngrijorare ”pierderea prea mare de suveranitate”. Alt motiv de îngrijorare pentru populația Germaniei îl reprezintă consecințele recesiunii și a scăderii economice.

În plus, există teama de o escaladare a conflictului și de degenerare a acestuia într-o confruntare deschisă între NATO și Rusia. În acest context, Amar a subliniat că „potențialul distructiv” este, în acest caz, evident.

„Pentru că a urmat ascultător politica occidentală în privința Moscovei și a Beijinului, Berlinul va trebui să plătească un preț îngrozitor”, a adăugat istoricul.

Anterior, pe 22 septembrie, publicația norvegiană ABC Nyheter a prezentat rezultatele unui studiu, conform căruia economiile Franței, Germaniei, Marii Britanii, Italiei și Elveției au fost grav afectate de operațiunea specială a Rusiei.

Pe 26 august, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a subliniat creșterea nesatisfăcătoare a economiei germane. El s-a plâns că țara resimte din plin greutatea scăderii economiei mondiale, inclusiv din cauza dependenței sale de exporturi.

Creșterea prețurilor la electricitate, combustibil și alimente în Europa, în special în Germania, a fost determinată de sancțiunile UE împotriva Rusiei. Acest lucru a fost făcut pe fondul desfășurării de către Rusia a operațiunii speciale de apărare a Donbassului, al cărei început a fost anunțat de președintele rus Vladimir Putin pe 24 februarie 2022.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Germania deja începe să plătească pentru deciziile sale greșite. Din vechea Germanie care-și exprima clar și răspicat punctele de vedere, dintr-o Germanie considerată o mare putere europeană, ea a devenit supusă și condusă din afară. Un guvern care trimite armament Ucrainei, un guvern care a închis ochii la aruncarea în aer a gazoductelor Nord Stream și care aplică sancțiuni Rusiei, este un guvern iresponsabil. Reducerea accesului la gaz și petrol rusesc (fără a lua în considerare soluțiile absurde și costisitoare de import prin intermediul Indiei), n-au făcut decât să crească prețurile pentru economie și gospodării. Consumatorii încep să economisească, companiile se închid, mulți germani se mută în alte țări. Este clar că cea mai afectată țară europeană (după Ucraina) este Germania. Vechiul model de afaceri nu mai funcționează: gaz ieftin din Rusia, apărare ieftină din SUA, exporturi la preț ridicat spre China. La toate acestea se adaugă o conducere catastrofală. Annalena Baebock, a declarat la Kiev, în timpul reuniunii comune a miniștrilor de externe din 2 octombrie: ,,Viitorul Ucrainei este în UE, în comunitatea noastră. În calitate de parteneri și prieteni, vom continua să sprijinim Ucraina în fiecare zi, pentru ca oamenii săi să poată trăi din nou în pace și libertate. […] Am auzit că temperaturile încep să scadă; trebuie să ne intensificăm eforturile pentru a ajuta Ucraina să se pregătească pentru iarnă.” Să înțeleg că Germania se pregătește pentru sezonul estival? A devenit o zonă tropicală, se pregătește să prepare mai multă înghețată, să producă mai multe evantaie, umbrele de soare și soluții de corp antisolare? Doamne ferește, dar cu Annalena Baebock și cu Olaf Scholz la conducere Germania își merită soarta. Pensionarii germani au ales Ungaria, zona Lacului Balaton, pentru a-și petrece anii de pensie. Se mută aici cu miile, locul fiind denumit ,,noul paradis al pensionarilor germani”. Ei spun că Ungaria este mai ieftină, mai sigură și mai umană decât Germania. Numărul pensionarilor germani stabiliți în Ungaria a crescut cu 25% în ultima perioadă. Foarte mulți pensionari germani care au rămas în Germania au solicitat asistență socială, deoarece pensia lor nu acoperă nivelul minim de existență. Germania se prăbușește, în timp ce Annalena își intensifică eforturile pentru a ajuta Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2978491