Categories: MilitarRusia si lumea

Medvedciuk: Trei condiții pentru dezamorsarea conflictului din Ucraina

Dezamorsarea conflictului din Ucraina este posibilă dacă se ține cont de interesele și suveranitatea țărilor care nu fac parte din Occident, dacă ”prioritatea vieții oamenilor este pusă deasupra tuturor intereselor politice” și, de asemenea, dacă ”se înțelege că lumea s-a apropiat de mult de o linie periculoasă și că se impune construirea unui nou sistem de securitate”, a scris fostul șef al partidului ucrainean „Platforma de opoziție – Pentru viață”, Viktor Medvedciuk, într-un articol pentru aif.ru, relatează RBС.

Potrivit politicianului, ca orice altă țară, Rusia trebuie să aibă garanții de neamestec militar din partea Occidentului. „Fără astfel de garanții, orice țară poate fi declarată agresivă, înapoiată, coruptă și nedemocratică, ceea ce ar oferi, chipurile, o justificare pentru o intervenție militară”, a spus Medvedciuk.

Politicianul a propus Occidentului să „recunoască faptul că există alte țări, unde viața decurge nu după regulile lui”, că și ele au ”interesele lor”.

Ucraina, a continuat el, „a devenit de mult un stat în care viața omului, drepturile cetățeanului și punctul lui de vedere nu mai au nici un fel de însemnătate”. O țară unde se pompează arme, ”care ucid tot mai mulți oameni, atât militari, cât și civili”. Prin politica lui, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, ”a demonstrat că pur și simplu nu îl interesează moartea și pierderea unui număr uriaș de cetățeni ucraineni”, că viața lor intră la capitolul ”consumabile”. „Într-un astfel de sistem canibal nu există loc de negocieri, ceea ce Zelenski spune sincer”, scrie politicianul.

În opinia lui, negocierile sunt posibile doar cu cei care cred că „în acest conflict trebuie salvați, în primul rând, oamenii de la moarte, iar lumea de un război total”. „Este evident că Zelenski cu anturajul lui nu se numără printre astfel de politicieni”, a menționat el.

Medvedciuk este de părere că se impune crearea de condiții pentru o securitate comună, nu doar pentru țările NATO sau alte alianțe militare. „Iar pentru asta trebuie actualizat peisajul politicii mondiale. În situația actuală, să vorbești despre negocieri cu Ucraina fără a le pune în contextul noii arhitecturi a securității internaționale (…) nu are sens practic sau chiar teoretic <…>. Vine timpul pentru liderii, diplomații și managerii care vor arunca la coșul istoriei vechiul sistem de reglementare. Asta este, astăzi, acea provocarea la care trebuie răspuns”, a conchis el.

Medvedciuk a vorbit de multe ori despre conflictul din Ucraina. În februarie, el l-a acuzat pe Zelenski că a pus țara sub cuțit „de dragul ovațiilor” din partea Occidentului și pentru o „poză frumoasă”. Mare noroc că s-a găsit un conducător care, de dragul unei fotografii de efect este gata să-și distrugă țara, să câștige rating cu sângele și suferințele cetățenilor săi”, consideră Medvedciuk.

Activitățile partidului „Platforma de opoziție – Pentru viață” au fost interzise printr-o decizie a unei instanțe ucrainene. Împotriva lui Medvedciuk au fost deschise mai multe dosare penale în patria sa, inclusiv în temeiul articolului de înaltă trădare. În septembrie anul trecut, ca urmare a schimbului de prizonieri de război, politicianul a fost transferat părții ruse, iar în Ucraina s-au întors comandanții batalionului ”Azov”.

Owner

View Comments

  • Degeaba se oferă garanții, se semnează acorduri și tratate, dacă ele nu sunt respectate. În ziua de azi, o semnătură nu mai valorează nimic, o promisiune verbală nici atât! Și asta pentru că niciodată Occidentul sau SUA n-au fost trase la răspundere pentru încălcarea acordurilor și tratatelor. A devenit ceva banal ca să înșeli și să minți. În curînd acestea se vor considera virtuți. Rusia să-și amintească de Tratatul de Neagresiune (Pactul Ribbentrop-Molotov) încheiat între Uniunea Sovietică și Germania nazistă și semnat la Moscova în 23/24 august 1939. A fost respectat de Germania? După aproape 2 ani, pământul rusesc a fost invadat de naziști. Lui Stalin nu i-a venit să creadă. Și asta se întâmpla acum 82 de ani, când se consideră că oamenii mai aveau respect față de un act semnat. Păi acum, la ce să ne mai așteptăm? La ce să se mai aștepte Rusia din partea unui Occident care s-a dovedit a fi mincinos și care, între timp, s-a specializat în minciună și înșelare? Rusia trebuie să se îngrijească singură, să nu aștepte garanții (care, oricum nu vor veni) și să nu se încreadă în Occident și în organizațiile lui mincinoase. Domnul Viktor Medvedciuk este un norocos fiindcă a reușit să meargă în Rusia, în urma schimbului de prizionieri. Că altfel, pentru tot ce a scris și declarat, s-ar afla acum la 2 metri sub pământ.

Recent Posts

Europa: risc de o nouă criză a gazelor

Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…

3 ore ago

Politolog: Biden agravează situația și merge la escaladarea conflictului

Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…

4 ore ago

FOM: 82% dintre ruși dau o înaltă apreciere muncii depuse de Putin

81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…

6 ore ago

Vučić: Numai cei anormali pot crede că avertismentele lui Putin sunt o cacealma

Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…

6 ore ago

Putin a convocat o consfătuire dedicată sistemului de rachete ”Oreșnik”

Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…

7 ore ago

Declarația președintelui Federației Ruse

La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…

23 de ore ago

This website uses cookies.