În primul rând, cetățeanul Musk deține o companie privată și poate face ce vrea cu ea, mai ales în afara Statelor Unite. Asta este libertatea de inițiativă hipertrofiată iminentă Americii. Dar acum lui Musk i se spune direct că, în calitate de antreprenor privat, trebuie să se conducă, în acțiunile lui, după politica statului. Ceea ce nu mai seamănă cu valorile americane.
În al doilea rând, dintr-o dată s-a stabilit că acțiunile de sabotaj ale Forțelor Armate ale Ucrainei împotriva Flotei la Marea Neagră a Rusiei constituie un element al politicii externe a SUA. Oficial, SUA nu se află în război cu Rusia, dar Musk ar fi trebuit, intuitiv, să înțeleagă nuanțele.
Toate acestea nu reprezintă doar cazul unui anumit om, chiar dacă Musk este o figură egocentrică și deseori intră singur în conflicte. Este vorba deja despre transformarea ideologiei americane și a sistemului de organizare a societății, la care asistăm chiar în momentul de față.
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.
View Comments
Așa e politica Statelor Unite: cine nu ne face nouă pe plac, este împotriva noastră. Asta e democrația americană, o democrație ajustată după interesele lor.