Categories: MilitarRusia si lumea

Occidentul va sprijini Rusia. John Bolton, despre manevra periculoasă a lui Putin, care a speriat SUA


Dacă ofensiva Kievului nu va da nici un fel de rezultate, președintele Rusiei, Vladimir Putin, ar putea „răsturna tabla de șah”, oferind o pace cu care Occidentul ar fi înclinat să fie de acord, este de părere fostul consilier pentru securitate națională al președintelui american Donald Trump, John Bolton, relatează RIA Novosti.

„Dacă ofensiva Kievului nu va duce la vreun progres semnificativ pe câmpul de luptă, Putin poate, fără nici un avertisment, să propună o încetare a focului în următoarele două luni pe liniile de front existente și demararea imediată de negocieri <…>. În acest caz, liderii politici de la Berlin, Paris și chiar Washington ar putea fi foarte tentați să accepte o încetare a focului și să intre în negocieri”, a scris Bolton într-un articol pentru 19fortyfive.

Dacă ofensiva Kievului nu va da nici un fel de rezultate, președintele Rusiei, Vladimir Putin, ar putea „răsturna tabla de șah”, oferind o pace cu care Occidentul ar fi înclinat să fie de acord, este de părere fostul consilier pentru securitate națională al președintelui american Donald Trump, John Bolton, relatează RIA Novosti.

„Dacă ofensiva de primăvară a Kievului nu va duce la vreun progres semnificativ pe câmpul de luptă, Putin poate, fără nici un avertisment, să propună o încetare a focului în următoarele două luni pe liniile de front existente și demararea imediată de negocieri <…>. În acest caz, liderii politici de la Berlin, Paris și chiar Washington ar putea fi foarte tentați să accepte o încetare a focului și să intre în negocieri”, a scris Bolton într-un articol pentru 19fortyfive .

În ciuda retoricii existente în țările occidentale, mulți politicieni europeni vor dori să lase conflictul în urmă, crede politicianul. Potrivit lui Bolton, confirmarea acestei perspective este nivelul tot mai slab de susținere militară și financiară a Ucrainei. El nu a ignorat nici posibilele ambiții politice ale președintelui Franței: „Cine, de exemplu, este convins că președintele Franței, Emmanuel Macron, nu se va agăța de șansa de a se evidenția ca pacificator?”
Potrivit lui Bolton, președintele Statelor Unite, Joe Biden, poate, de asemenea, să profite de situație, găsind o cale de ieșire din impasul actual.

„Adevărul trist este că politica lui Biden eșuează, Ucraina poate deveni o povară politică, iar el poate foarte bine să caute o cale de ieșire. Îndrăzneața manevră diplomatică a lui Putin ar putea deveni acel pretext de care Biden are nevoie”, a apreciat fostul consilier.

Potrivit lui Bolton, tentația colectivă a Occidentului de a fi de acord cu propunerile Rusiei ar putea pune Ucraina într-o poziție dezavantajoasă.

„A trecut de mult timpul pentru o strategie mai eficientă de atingere a obiectivelor frecvent declarate de restabilire a suveranității totale și integrității teritoriale a Ucrainei, precum și de acordare a unui ajutor mai consecvent pentru Ucraina”, a conchis el.

Moscova a declarat în repetate rânduri că este pregătită pentru negocieri, dar Kievul a legiferat o interdicție în acest sens. Occidentul îndeamnă constant Rusia la negocieri, pentru care Moscova și-a arătat disponibilitatea, dar Occidentul ignoră refuzul permanent al Kievului de a negocia. Anterior, Kremlinul a declarat că nu există condiții prealabile pentru ca situația din Ucraina să se înscrie, acum, pe drumul păcii, prioritatea absolută pentru Rusia fiind atingerea obiectivelor operațiunii speciale. Iar în momentul de față, acest lucru este posibil doar pe cale militară, amintește RIA Novosti.

Owner

Recent Posts

Bankingnews: Pe lângă bomba nucleară, Putin are „tătucul tuturor bombelor”

Moscova are „tătucul tuturor bombelor” (din engleză, Father of All Bombs, FOAB), care este cea…

3 ore ago

Au început filmările la un serial pe „Moscova nu crede în lacrimi”

Au început filmările pentru un nou serial bazat pe lungmetrajul sovietic „Moscova nu crede în…

11 ore ago

Putin a cerut un plan de promovare a brandurilor rusești

Președintele Vladimir Putin a anunțat, în cadrul ședinței extinse a Prezidiului Consiliului de Stat al…

12 ore ago

Lavrov a cerut ONU să ignore „inițiative pseudo-pașnice” pentru Ucraina

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, i-a cerut Secretarului General al ONU, Antonio Guterres, să…

12 ore ago

SVR: Date noi privind implicarea anglo-saxonilor în exploziile de la Nord Stream

Serviciul de Informații Externe al Rusiei (SVR) a primit noi date care confirmă implicarea anglo-saxonilor…

13 ore ago

Senaror rus: Un semnal dat politicenilor occidentali

Putin rămâne consevent cursului de întărire a securității țării, modificările aduse doctrinei nucleare a Rusiei…

o zi ago

This website uses cookies.