Hot News
Orban: Victoria Ucrainei este imposibilă
31/08
Occidentul va sprijini Rusia. John Bolton, despre manevra periculoasă a lui Putin, care a speriat SUA
31/08

MAE rus: Alternativă la acordul cerealier poate fi inițiativa lui Putin privind livrările în Turcia

Foto: RIA Novosti


Moscova consideră că inițiativa președintelui rus Vladimir Putin de a livra în Turcia 1 milion de tone de cereale pentru procesare, la un preț preferential, și expediere către țările care au nevoie ar putea fi o alternativă optimă la acordul cerealier, se arată într-un comunicat publicat de Ministerul de Externe al Rusiei în ajunul discuțiilor de astăzi dintre șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, și omologul turc al acestuia, Hakana Fidan, scrie cotidianul Izvestia.

„Miniștrii de Externe ai Rusiei și Turciei intenționează să lucreze la parametrii transpunerii în viață a inițiativei președintelui rus, Vladimir Putin, privind organizarea unor livrări în Turcia de 1 milion de tone de cereale rusești, la un preț preferențial, cu sprijinul financiar al Qatarului, pentru prelucrarea ulterioară la întreprinderile turcești și expedierea către țările cele mai nevoiașe „, a precizat Ministerul de Externe în declarația postată pe site-ul oficial al instituției.

Ministerul de Externe a adăugat că Moscova consideră acest proiect ca fiind o alternativă de lucru optimă la inițiativa privind cerealele din Marea Neagră.

În plus, Lavrov intenționează să analizeze cu șeful MAE turc faptul că Federația Rusă consideră toate navele care se îndreaptă spre Ucraina drept potențiali transportatori de încărcături militare, se precizează în documentul menționat mai sus.

Anterior, pe 28 august, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că sunt în curs de elaborare diverse opțiuni pentru reluarea acordului cerealier și cu participarea Qatarului. În prezent, potrivit lui Peskov, se poaartă diferite discuții. În același timp, el a mai adăugat că o revenire la acordul cerealier este posibilă doar cu îndeplinirea înțelegerilor referitoare la Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2945030