„Pe „Luna-25” motorul nu s-a oprit la timp, a mai funcționat 127 de secunde în loc de 84, motiv pentru care s-a produs accidentul”, a explicat Borisov la postul de televiziune Rossia-24.
Potrivit precizărilor sale, Comisia pentru incidente analizează deja toate detaliile accidentului produs, iar informațiile astfel obținute vor fi folosite la planificarea următoarelor misiuni.
RG amintește că primele informații referitoare la accident au apărut cu o zi înainte: Roskosmos a confirmat că stația și-a încetat existența, după ce s-a ciocnit de suprafața Lunii. Legătura cu stația interplanetară s-a întrerupt pe 19 august, în jurul orei 14,57, ora Moscovei. Operațiunile de găsire a aparatului și de intrare în contact nu au dat nici un rezultat.
Institutul de Matematică Aplicată al Academiei Ruse de Științe a identificat locul și ora exactă a căderii ”Luna-25”. Nava spațială a căzut în craterul Pontecoulant G de 42 de kilometri din emisfera sudică a Lunii.
Înainte, Roskosmos a anunțat apariția unei situații neprevăzute care a nu a permis navei ”Luna-25” să efectueze trecerea pe orbita de preaterizare la parametrii stabiliți.
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.
View Comments
Îmi pare rău. Bine că în navetă n-au fost astronauți! Precis că SUA se bucură de acest eșec, dar să-și amintească de propriile eșecuri și tragedii: navetele spațiale Apollo 1 (nici măcar nu a fost lansată din cauza unui incendiu în timpul unui test, în 1967), Apollo 13 (la un pas de catastrofă, în 1970), Challenger (s-a dezintegrat și au murit 7 astronauți, în 1986), Columbia (la fel, au murit 7 astronauți, în 2003). Următoare misiune a navetei spațiale rusești va fi un succes. Rusia nu dă înapoi decât atunci când își ia avânt!
Astăzi a fost Ziua Ofițerilor Rusiei. La mulți ani, tuturor ofițerilor!