„Potrivit informațiilor confirmate de mai multe surse, pentru a contracara dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre țările Africii și Rusia, serviciul de informații britanic MI6 a format și pregătit pentru a fi trimis pe continentul sudic un detașament de sabotaj și represalii format din luptători ai formațiunilor naționaliste și neonaziste ucrainene”, a precizat respectiva sursă.
Potrivit acesteia, la solicitarea Londrei, autoritățile de la Kiev au dat, în luna iulie, indicațiile necesare Serviciului de Securitate al Ucrainei și Direcției Principale de Informații pentru a acorda asistență maximă și operativă reprezentanților MI6 și ai forțelor speciale britanice SAS „în vederea selectării a 100 de luptători din componența formațiunilor naționaliste ucrainene, cu experiență semnificativă în luptă pe „frontul de est”.
Printre obiectivelel detașamentului se numără acțiuni de sabotaj și de lichidare a liderilor africani orientați spre colaborare cu Rusia, a anunțat sursa citată de RIA Novosti.
Trimiterea luptătorilor, potrivit interlocutorului agenției, este programată pentru a doua jumătate a lunii august: o navă ucraineană urmează să transporte detașamentul din portul Izmail în orașul sudanez Omdurman.
Același interlocutor a menționt că unitatea este comandată de Vitali Prașciuk, ofițer al Direcției Principale de Informații Militare (GUR) a Ucrainei.
Originar din regiunea Vinnița, Prașciuk a participat, în anii 2014-2016, în calitate de comandant al unui grup de sabotaj și recunoaștere, având la activ câteva „lichidări reușite”, la ostilități armate pe teritoriul regiunilor Donețk și Lugansk. În 2015, el a intrat în serviciul Centrului marin 73 cu destinație specială și până în 2017 a lucrat la GUR. A fost implicat în operațiuni speciale comune desfășurate în Zimbabwe de GUR și serviciile secrete britanice.
După ce a fost trecut în rezervă, în 2019, a fost ales în Rada Supremă a Ucrainei din partea partidului ”Slujitorul Poporului” al lui Volodimir Zelenski. La începutul operațiunii speciale a Rusiei, era ofițer al rezervei GUR.
Simonian: Ofițerul Bennett ar fi putut fi ucis pentru vorbele despre situația din Ucraina Fostul…
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
This website uses cookies.
View Comments
Vai, vai, cum țările astea coloniale (gen Marea Britanie, Franța) sunt cu ochii pe Africa și visează la resursele lor de uraniu, diamante, aur petrol. Li s-au golit depozitele și vor să tragă și pielea de pe țările africane? Ce nesimțiți... Sunt capabili să omoare oameni, doar ca să se impună în acele zone. În 2015, Franța colonială aduna taxe de la 14 țări africane: Benin, Burkina Faso, Guineea, Coasta de Fildeș, Mali, Niger, Senegal, Togo, Camerun, Republica Central Africană, Ciad, Congo, Guineea Ecuatorială și Gabon. Acestea erau obligate de puterea de la Paris, printr-un ,,pact colonial", să-și pună 85% din rezerva lor externă într-o bancă centrală franceză aflată sub controlul ministrului de finanțe din Franța. Când Guineea a decis, în 1958, ieșirea de sub tutela Franței, administrația franceză din statul african a distrus ceea ce construiseră: școli, unități militare, clădiri administrative. Mesajul era clar: cine iese de sub tutela Franței va plăti. Președintele Republicii Togo a fost de acord să plătească Franței o taxă anuală, care reprezenta 40% din bugetul țării! Numeroase alte state africane au ales varianta plătirii unei taxe anuale. Este un fel de bir, așa cum proceda Imperiul Otoman. În Coasta de Fildeș, companiile franceze dețin majoritatea utilităților - apă, electricitate, telefonie, salubritate. Politicienii și oamenii de stat africani care se opun acestei hoții sunt îndepărtați. Franța a pierdut Nigerul. Marea Britanie aleargă acum să vadă ce poate fura din alte țări africane. Aceste țări coloniale, care se consideră democratice și civilizate, sunt elemente parazite care se hrănesc din munca și bogăția altora. Uite așa se îmbogățesc unele țări și au nivel de trai ridicat: prin metode de sclavie modernă și amenințări. Și mai au tupeul să ponegrească Rusia!
Detașamentul de luptători neonaziști ucraineni se va îmbarca pe o navă ucraineană din Portul Izmail? Foarte bine! Vedeți că acolo vă așteaptă trupele ruse și sunt foarte bine pregătite.