Potrivit autorului, două dintre cele mai recente realizări ale Moscovei au împiedicat contraofensiva ucraineană și curățarea câmpurilor de mine din fața zonelor fortificate. Prima este un sistem avansat de supraveghere a câmpului de luptă. A doua este controlul digital al sprijinului de foc.
„Rachetele cu rază lungă de acțiune, artileria, elicopterele de atac, muniția de blocaj și mijloacele de război electronic sunt acum sincronizate cu sisteme digitale de ultimă generație pentru controlul acțiunilor militare. <…> De aceea unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei, concentrate pe desfășurarea unor operațiuni armate de înaintare, pot fi rapid detectate”, a amintit editorialistul.
În opinia lui Ryan, această abordare a comandamentului rus privind desfășurarea ostilităților militare a dus la înfrângerea intelectuală a Occidentului. O asemenea tactică ce presupune utilizarea celor mai noi sisteme de supraveghere și corectare a focului a fost o surpriză totală pentru NATO, a conchis comentatorul.
Pe 4 iunie, Forțele Armate ale Ucrainei au lansat o contraofensivă pe direcțiile Iujnodonețk, Artiomovsk și, în primul rând, pe direcția Zaporojie. Kievul a aruncat în luptă brigăzile sale antrenate de Alianța Nord-Atlantică și înarmate cu tehnică militară occidentală.
Pe 21 iulie, Vladimir Putin a subliniat că trupele ucrainene nu au înregistrat nici un rezultat, iar protectorii occidentali au fost în mod evident dezamăgiți de modul în care se desfășoară „contraatacul”. Potrivit șefului statului, pe ucraineni nu-i ajută nici livrările de armmanet și muniție, nici trimiterea a mii de mercenari și consilieri.
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.
View Comments
Occidentalii nu s-au așteptat la tactica bine gândită a armatei ruse? Păi, dacă nu s-au așteptat înseamnă că sunt idioți și că ocupă un post pe care nu-l merită. Dorm în papuci și sunt plătiți degeaba! În primul rând, occidentalii s-au crezut extraorinari, net superiori rușilor și au subestimat Rusia. Eu mă bucur că au gândit așa, pentru că e în dezavantajul lor. Pe un om e bine să-l lași în prostia lui, dacă atâta poate. Ca să știi cum gândește un comandant millitar rus, cum acționează un militar rus trebuie să citești, să te documentezi despre tot ce înseamnă Rusia. Dar cum unele țări au înlăturat cultura rusă din școli, facultăți, biblioteci fiindcă o consideră egală cu ,,barbarismul, crima, distrugerile" (conform unui săptămânal important de la Kiev), iar altele au trecut-o în rândurile sancțiunilor aplicate Rusiei, este firesc să fie mirați despre realizările, acțiunile și modul de luptă al poporului rus. Ar fi trebuit să citească toate operele scriitorilor clasici ruși pentru a afla cum gândește un rus, să poată pătrundă în sufletul lui, să citească despre toate războaiele la care au participat (începând cu cele din vremea țarilor și continuând cu cele Două Războaie Mondiale), să le studiezi tactica, strategia. Atunci n-ar mai fi fost mirați. Dar, poate e prea mult pentru ei ca să citească, e prea obositor. Dacă ar fi citit cărțile scriitorilor clasici, dar și contemporani, ar fi aflat multe lucruri frumoase despre acest popor și poate că s-ar fi petrecut ceva extraordinar în mintea și sufletul lor și i-ar fi iubit, că merită iubiți. Măcar să încerce...