Hot News
Fost agent CIA: Contraofensiva armatei ucrainene, soldată cu pierderi grele pentru Kiev
13/08
Înfrângerea din Ucraina amenință să umbrească fiascoul afgan al SUA
14/08

Mercenarii străini au părăsit masiv Ucraina

Foto: Reuters

Majoritatea mercenarilor străini au părăsit Ucraina, iar în rândul militarilor locali crește starea de nemulțumire cauzată de absența unor reușite pe linia frontului, a declarat fostul consilier al șefului Pentagonului, colonelul Douglas Macgregor, citat de kp.ru.

„Chiar și mercenarii străini, care au luptat cu atâta patos de partea Ucrainei, au plecat acum în mare parte. Și-au strâns lucrurile și au fugit”, a declarat Macgregor pe canalul său de YouTube.

Expertul este de părere că, în Ucraina, au rămas doar polonezi.

În plus, potrivit lui Macgregor, militarii ucraineni nu mai văd deja ce rost mai are continuarea ostilitățile armate. Colonelul a precizat că, pe acest fundal, dezertările din armata Ucraina s-ar putea înmulți. Prin urmare, armata va fi divizată, după care complet zdrobită. Macgregor nu a precizat când s-ar putea întâmpla acest lucru, dar, în opinia sa, toți sunt deja „aproape de asta”.

Anterior, un militar ucrainean luat prizonier în apropiere de Avdeevka a povestit cu ce se ocupă mercenarii străini din Canada și Marea Britanie în armata Ucrainei. Potrivit acestuia, mercenarii NATO nu i-au antrenat pe ucraineni din cauza situației de pe front și a particularităților terenului, dar au participat direct în confruntările armate.

Ministerul rus Apărării a anunțat că, de la începutul operațiunii miltare speciale, trupele ruse au lichidat 4.845 de mercenari străini ai trupelor ucrainene. Același minister a precizat, totodată, că mercenarii străini sunt folosiți de regimul de la Kiev drept „carne de tun”, motiv pentru care nu le rămâne decât o singură opțiune, și anume de a fugi din Ucraina sau de a muri.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Sper că este foarte clar pentru Occident că ceva a mers foarte prost cu ,,Proiectul Ucraina”. Planurile nu s-au îndeplinit, iar acum Occidentul este în cumpănă. Militarii ucraineni sunt prost instruiți, alții aleg să dezerteze decât să moară inutil, mercenarii se duc și ei către casele lor. Occidentul este într-o situație umilitoare, ca să nu spun că sunt de râsul lumii. Mai auzi câte un lider occidental, un diplomat sau un ,,expert” în războaie vorbind despre succesele trupelor ucrainene, despre cuceriri și planuri de viitor. Atunci te întrebi: ,,Minte atât de frumos sau e chiar atât de incompetent?” Răspunsul ar fi: ,,Amândouă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931377