Hot News
Economistul Jeffrey Sachs, despre surpriza oferită Occidentului de Putin în 2014
13/08
Mercenarii străini au părăsit masiv Ucraina
13/08

Fost agent CIA: Contraofensiva armatei ucrainene, soldată cu pierderi grele pentru Kiev

Larry Johnson/ Foto: dzen.ru

Decizia nechibzuită a președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, de a lansa o contraofensivă a dus la pierderi grele de vieți omenești în rândul Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat fostul analist CIA, Larry Johnson, citat de Rossiiskaia Gazeta.

„Ca urmare a contraofensivei, trupele ucrainene au pierdut aproximativ 60.000 de oameni. Sunt cifre îngrozitor de mari”, a spus fostul expert al CIA pe canalul YouTube Dialogue works. ”După părerea mea, este o crimă modul în care au procedat cu tinerii aceștia”, a subliniat el.

În opinia analistului, Ucraina nu a avut de la bun început șanse de succes în contraofensiva lansată, chiar dacă aliații occidentali l-au convins, într-un glas, pe Zelenski că armata ucraineană se îndreaptă spre un triumf.

După cum a precizat Johnson, cauza înfrângerii armatei ucrainene a fost lipsa sistemelor de apărare aeriană și a artileriei. Fără ele, militarii ucraineni nu ar fi trebuit nici măcar să treacă la ofensivă împotriva pozițiilor întărite ale trupelor rusești, a rezumat el.

Pe de altă parte, Larry Johnson, a apreciat că Ucraina ar putea pierde Odessa din cauza incapacității armatei de a angaja operațiuni militare de amploarea celor anterioare.

„Pe zi ce trece, șansele Ucrainei de a păstra controlul asupra Odessei scad semnificativ”, a declarat Johnson.

Armata rusă a trecut deja la ofensivă în regiunea Harkov. Unitățile rusești parcurg câțiva kilometri pe zi, astfel că experții presupun că Rusia va elibera în curând Kupiansk.

În tot acest timp, armata Ucrainei suferă pierderi importante atât în ceea ce privește tehnica de luptă, cât și efectivele militare. Rezervele ucrainene nu permit antrenarea și trimiterea pe front de noi soldați, a adăugat expertul militar american.

Anterior, publicația germană Bild a scris, citând experți ai Bundeswehr, că armata ucraineană nu poate pune în valoare întregul potențial al brigăzilor antrenate în Germania. Militarii germani au precizat că unitățile separate ale armatei sunt uneori împărțite în grupuri într-atât de mici, încât este imposibilă angajarea de operațiuni de luptă comune. Astfel, armata Ucrainei nu reușește să dobândească superioritate de foc, se arată în articol.

3 Comments

  1. Carmen spune:

    Ucraina are pierderi mari pentru că militarii sunt prost instruiți de către NATO, care nu înțelege tipul de conflict dintre cele două țări. Trupele ucrinene sunt lăsate în voia sorții de către NATO după o instruire de 35 de zile în Marea Britanie. Un viitor militar, care să facă față cu bine unui conflict, are nevoie de un an și jumătate sau doi ani de instrucție. După 35 de zile ești doar bun de ucis! Iar modul de instructaj pe care-l fac acum ucrainenii este potrivit pentru un război în Irak sau Afganistan, pentru că instructorii occidentali nu sunt specializați în tipul de conflict pe care îl duce Rusia în Ucraina. Cunoștințele lor de război este specific anilor 1990-2010, desfășurat într-o țară aridă, împotriva insurgenților și teroriștilor. Aici au de-a face cu soldați și comandanți ruși competenți și bine instruiți, care sunt dotați cu arme eficiente și performante, care au o gândire strategică și tactică net superioară occidentalilor. Dar, așa se întâmplă când unii subestimează Rusia și supraestimează Occidentul.

  2. Ioan spune:

    Citez din text: ”Decizia nechibzuită a președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, de a lansa o contraofensivă a dus la pierderi grele de vieți omenești în rândul Forțelor Armate ale Ucrainei”
    Nu a fost decizia lui Zelenski să lanseze contraofensiva. Și nici a generalilor ukrainieni.

  3. Mihail Gavril Popa spune:

    În ritmul acesta al desfășurării conflictului, cel tărziu primăvara anului viitor, se profilează capitularea regimului de la Kiev. Deasemenea, spre toamnă este extrem de probabil, o lovitură de stat împotriva lui Zelenski, și a clicii sale, printr-o o sângeroasă luptă internă, pentru preluarea puterii. Totuși este foarte puțin probabil, ca înlăturarea lui Zelenski, ar schimba politica belicoasă a Kievului, și care pentru evitarea capitulării, în disperare, ca ultimă șansă, ar escalada conflictul până la paroxism, și ar putea cu sprijinul secret al SUA, și Israelului să primească avioanele F-16, înarmate cu bombe nucleare, cu care să atace Moscova. Rusia pe bună dreptate, este pregătită de la începutul declanșării operațiunii militare speciale, la asemenea situație, fiind în alertă nucleară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937261