Hot News
YouTube a eliminat canalul fostului agent de informații american, Scott Ritter
12/08
WSJ: În pofida presiunii SUA, Egiptul nu va livra arme Ucrainei
12/08

Kadîrov nu a văzut ce rost ar avea pentru Rusia negocieri de pace privind Ucraina

Șeful Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov/ Foto: TASS

El consideră că de negocieri are nevoie doar partea care „conștientizează că se află într-o situație disperată” și că Rusia câștigă „pe toate fronturile”. În același timp, Vladimir Putin a spus că Moscova este pregătită pentru dialog, relatează RBC.

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, consideră ca lipsite de sens negocierile privind soluționarea pașnică a situației din Ucraina. Potrivit spuselor sale, Rusia câștigă „pe toate fronturile” – pe câmpul de luptă și pe arena internațională – și ea trebuie ”să ducă la bun sfârșit ce a început”.

Kadîrov este convins că ”de negocieri are nevoie doar partea care conștientizează în totalitate că se află într-o situație dispertă”, și că țările care-i propun planuri de încetare a conflictului ”nu fac decât să încerce să câștige timp”, dorind să ajute Ucraina să schimbe cursul ostilităților armate.

Kadîrov este de părere că țările occidentale care au introdus sancțiuni împotriva Rusiei „spre surprinderea lor s-au trezit în pragul colapsului economic”, în timp ce Moscova a crescut ritmurile producției industriale, iar condițiile pentru întreprinderile mici și mijlocii s-au îmbunătățit pe fondul retragerii unei serii de companii străine. „Acum ele vor să se întoarcă sub diverse pretexte. Acest lucru demonstrează că sancțiunile nu au provocat reacția distructivă așteptată”, estimează el.

Nu este prima dată când liderul Ceceniei se pronunță împotriva procesului de negocieri, pe care l-a catalogat, pe 8 august, ca fiind dezavantajos pentru Moscova, deoarece, potrivit spuselor sale, „Ucraina pierde zilnic poziții, în timp ce Rusia merge înainte pe toate direcțiile”.

În același timp, președintele Vladimir Putin spune că Rusia este pregătită pentru identificarea unei soluționări pașnice, dar negocierile au fost refuzate tocmai de Ucraina, astfel că, acum, ”mingea este în terenul Kievului”. Ministerul rus de Externe califică drept „minciuni” afirmațiile potrivit cărora Moscova refuză să intre în dialog pe această temă. Anterior, autoritățile ruse s-au declarat în repetate rânduri dispuse să negocieze cu Ucraina, dar, după cum subliniază Kremlinul, Moscova nu vede dorința Kievului și ”nici o bază, oricât de fragilă, pentru a construi un dialog”.

Autoritățile ucrainene consideră că dialogul cu Moscova este posibil doar după retragerea trupelor rusești și restabilirea controlului asupra teritoriilor pierdute (Rusia consideră aceste condiții inacceptabile). În același timp, Kievul participă la procese internaționale de negocieri privind o soluționare pașnică. De exemplu, pe 5-6 august, la Jeddah, în Arabia Saudită, a avut loc un summit la care au participat reprezentanții a aproximativ 40 de state. Rusia nu a fost invitată acolo; Kremlinul, comentând reuniunea, a declarat că „orice încercare care contribuie la o soluționare pașnică este demnă de o evaluare pozitivă”.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Dialogul cu Ucraina este imposibil, având la conducere actualul guvern. Ucraina vrea negocieri, dar Rusia să nu fie de față. Păi, cum vine asta? Țara implicată în conflict este refuzată la discuții? Pretențiile lui Zelenski sunt absurde. Să se retragă trupele rusești și să controleze teritoriile pierdute? A înnebunit? Așa ceva nu se va întâmpla! Kadîrov, care este prin esență un militar și gândește ca un militar, are dreptate spunând că planurile de încetare a focului nu fac decât să ofere timp Ucranei să-și consolideze poziția, să-și instruiască piloții și să se reînarmeze în forță. Un lucru început, trebuie terminat. Acum e momentul pentru acțiune și Rusia nu se va opri din drum.

  2. Mihail Gavril Popa spune:

    Singurul rost rațional și rezonabil al unor negocieri de pace dintre Rusia și Ucraina, este capitularea necondiționată a regimului de la Kiev în fața Armatei Federației Ruse, cu toate consecințele juridice de rigoare. Judecarea și condamnarea pentru crima de genocid, împotriva etnicilor Ruși, a responsabililor regimului trădător de la Kiev, începând cu Volodimir Zelenski, Președintele Ucrainei. Desființarea Ucrainei ca stat, și împărțirea teritoriului Ucrainei între statele vecine, România, Ungaria, Polonia și Rusia, de la care criminala Ucraina, a furat teritoriile naționale. Singurul viitor al Kievului, este de de a fi un oraș al Federației Ruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2979559