Politicianul a comparat două conflicte armate – actuala operațiune militară specială din Ucraina și operațiunea din 2008 de constrângere a Georgiei să accepte pacea, subliniind că, atunci, Occidentul încă nu era pregătit pentru o confruntare cu Rusia.
El a reamintit că, în 2008, în decurs de cinci zile, Forțele Armate ale Rusiei „i-au pedepsit rapid și dur pe impertinenții naționaliști”.
Medvedev a declarat, totodată, că Rusia are și acum suficiente forțe pentru a-și duce la îndeplinire misiunile.
Lenta.ru amintește că, în noaptea de 7 spre 8 august 2008, forțele armate ale Georgiei au deschis focul asupra Thinvali, capitala Republicii Osetia de Sud, după care au încercat să ia cu asalt orașul. Printre primele, sub focul armelor s-au aflat forțele ruse de menținere a păcii staționate într-o suburbie a orașului Țhinvali. Dmitri Medvedev, pe atunci președinte al Rusiei, a anunțat începerea operațiunii de constrângere a Georgiei de a accepta pacea și a trimis unități rusești în Republică Osetia de Sud.
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.
View Comments
Nici în 2008 SUA și Occidentul nu au fost străine de acel conflict, așa cum se întâmplă acum în Ucraina. Un aport important în antrenarea trupelor georgiene l-au avut SUA. A pregătit trupele georgiene, a instigat la acel conflict și s-a folosit de mass-media proprie ca de o armă împotriva Rusiei. Oriunde există un conflict în lume, oricât de mic ar fi, acolo sigur și-a vârât coada SUA. Aplicând o reformă radicală în armată, Georgia și-a sporit fondurile militare, a achiziționat armament și a implementat un program de antrenare a trupelor militare de către SUA. Toate au fost planificate din timp, bineînțeles că având sprijinul SUA și a Occidentului. Planul de ocupare a orașului Thinvali din Osetia de Sud și de a instaura o administrație proprie a dat greș. Georgia s-a bazat pe faptul că numărul soldaților lor este net superior și vor prelua ușor controlul asupra întregii enclave separatiste, dar au omis posibilitatea unei intervenții din partea Rusiei. Iar Rusia a acționat, cunoscând planurile georgiene. Propaganda mass-media internațională a avut un rol însemnat, fiind o adevărată armă în favoarea Georgiei. Atunci, ca și acum, n-au lipsit falsurile și denaturările servite intenționat spre consum opiniei publice internaționale. Ziariștii occidentali au fost duși în punctele de conflict de unde relatau informații mincinoase în favoarea Georgiei și defavorabile Rusiei. Istoria se repetă. SUA și Occidentul nu lipsesc din peisaj. Instigările la conflict, sprijinul acordat acelei țări aleasă ca victimă (atunci Georgia, acum Ucraina), promisiunile deșarte și implicarea mass-mediei mincinoase, toate acestea fac parte din planul diabolic al Statelor Unite și a Occidentului de a distruge Rusia. Dar ele mereu subestimează Rusia. Și încă n-au văzut tot ce poate Rusia.