Politicianul a comentat astfel consultările dedicate Ucrainei, care au început la Jeddah și la care Rusia nu a fost invitată. Potrivit lui Medvedev, este greu să condamni dorința de a pune capăt conflictului. În plus, este imposibil să polemizezi pe marginea trimiterelor la Carta ONU, având în vedere că, pe lângă prevederile privind suveranitatea statelor, în document se vorbește și despre dreptul națiunilor la autodeterminare, a subliniat el.
Vicepreședintele Consiliului de Securitate a subliniat că orice inițiative de pace pot fi realizate dacă sunt îndeplinite trei condiții. În primul rând, este vorba despre participarea la negocieri a ambelor părți ale conflictului, ceea ce nu este cazul la Jeddah. În al doilea rând, trebuie să se țină cont de contextul istoric. Potrivit lui Medvedev, Ucraina este o „bucată a Imperiului Rus” și nu a existat ca țară până în 1991. În al treilea rând, trebuie luate în considerare realitățile moderne. Politicianul a menționat că Ucraina traversează acum faza de semi-destrămare, iar unele dintre teritoriile sale s-au întors deja în Rusia.
Medvedev a declarat că șanse de reușită are doar acel mediator care recunoaște aceste fapte evidente. Cu toate acestea, acum nu este nevoie de negocieri, a precizat el. Potrivit vicepreședintelui Consiliului de Securitate, adversarul „trebui să se târască în genunchi, implorând milă”.
Sâmbătă, la Jeddah au început discuții privind Ucraina, la care au fost invitați reprezentanții a aproximativ 30 de țări, dar nu și Rusia. O serie de state și-au confirmat participarea, printre care SUA, Marea Britanie, Africa de Sud, Polonia și UE. La rândul său, președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat că guvernul său nu va participa la discuții fără Rusia.
Discursul lui Serghei Lavrov, ministrul afacerilor Externe al Federației Ruse, în cadrul conferinței de presă…
Președinția poloneză a Uniunii Europene a început prost, ea trebuie ”încălzită la microunde” pentru a…
Decodificarea cutiilor negre ale avionului Azerbaijan Airlines (AZAL) nu confirmă unele dintre concluziile preliminare prezentate…
Nikolai Patrușev/ Foto: RIA Novosti Ucraina își poate înceta existența ca stat în 2025, a…
Fostul cancelar german Angela Merkel și fostul președinte francez Francois Hollande (în imagine) au ignorat…
Fostul europarlamentar irlandez Mick Wallace i-a cerut liderului regimului de la Kiev, Volodimir Zelenski, să…
This website uses cookies.
View Comments
Cred că vremea negocierilor a trecut. La sfârșitul anului 2021, Vladimir Putin a trimis trei solicitări pentru SUA, privind Ucraina. Echipa Biden-Sullivan-Nuland nu a vrut să negocieze pe baza acelor solicitări. În martie 2022, Zelenski a ratat negocierile de pace, fiind ,,sfătuit" de SUA să le refuze. Acum, la Jeddah, au avut loc discuții între oficiali din circa 40 de țări pentru a găsi o soluție de pace pentru Ucraina. Bineînțeles, Rusia nu a fost invitată. Păi despre ce negocieri au discutat, dacă țara implicată în conflict nu a fost de față? De regulă, negocierile se fac față către față între țările sau persoanele implicate într-un conflict. Asta este o cacialma sau o bătaie de joc? Oricum, Occidentul a început să facă presiuni asupra lui Zelenski pentru a pune capăt conflictului. Wall Street Journal scrie despre o schimbare de atitudine a regimului de la Kiev, anunțând că în cadrul negocierilor din Arabia Saudită Ucraina nu a mai insistat pentru retragerea trupelor ruse înainte de începerea negocierilor de pace cu Rusia. Ceea ce nu realizează Zelenski este faptul că nu vor mai exista negocieri, după ,,tiparul" dorit de el. Cred că Rusia îi va prezenta câteva cerințe pe care va fi obligat să le admită. Nu cred că se mai pune problema negocierilor, ci problema acceptării necondiționate a cerințelor Rusiei. A fost destul, Rusia a așteptat prea mult, a fost prea îngăduitoare. Zelenski a fost păcălit de SUA și Occident, a ratat negocierile din martie 2021 și acum trebuie să plătească.