El a precizat că este vorba despre acordul bilateral prevazut in Declaratia comuna privind sustjnerea Ucrainei, convenită la summitul NATO de la Vilnius.
Potrivit lui Ermak, SUA au devenit „prima țară cu care Ucraina a început acest proces”, ceea ce va permite crearea unui model și pentru alți parteneri.
Anterior, șeful serviciului de presă al Departamentului de Stat, Matthew Miller, a declarat, pe 31 iulie, că SUA și Ucraina vor începe săptămâna aceasta negocieri privind garanțiile de securitate. Ele se vor desfășura în format de videoconferință. Delegația americană va fi condusă de adjunctul consilierului secretarului de stat american pentru afaceri europene și eurasiatice.
În declarația comună adoptată, pe 12 iulie, la summitul NATO de la Vilnius se menționează că țările G7 au convenit asupra principiilor generale ale garanțiilor de securitate pe termen lung pentru Ucraina, inclusiv asupra creșterii livrărilor de arme către Kiev. Se preciza că garanțiile includ creșterea livrărilor de avioane, nave militare și tehnică militară terestră modernă.
În aceeași zi, secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova are o atitudine negativă față de chestiunea acordării de garanții de securitate Ucrainei, deoarece reprezintă un atentat la securitatea Rusiei.
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.
View Comments
Din păcate, printre cele douăsprezece țări care s-au înghesuit în prima linie să ofere garanții de securitate Ucrainei se află, bineînțeles, România. Țările slugarnice sunt: Belgia, Cehia, Danemarca, Irlanda, Islanda, Finlanda, Norvegia, Olanda, Portugalia, România, Spania, Suedia. Dar unde sunt marile țări ,,democratice și civilizate", adică Marea Britanie, Franța, Germania? Văd că marii lor prieteni, polonezii, nu sunt pe listă. Să înțeleg că asta e lista fraierilor? Dar pe noi ne-a întrebat cineva, ne-a consultat cineva dacă suntem de acord? Au publicat măcar această hotărâre? Se pare că am fost nevoiți să aflăm de la ucraineni ce a hotărât Iohannis pe ascuns. Pe lângă sprijinul financiar pe care-l cerșește întotdeauna Zelenski, mai vrea și formarea de unități ucrainene în străinătate. Adică, nu sunt destui americani, francezi și tot felul de mercenari pe teritoriul țării noastre, acum Zelenski vrea să-și trimită echipele lui naziste la noi? Mai lipsește să oblige statele garante să se implice direct în conflict alături de Ucraina! Își permite România să plătească sau nu are nici o importanță dacă își permite sau nu? Chiar și-au pierdut mințile cei de la conducerea țării? Ucrainenii ne calcă în picioare, românii din Ucraina au fost supuși în ultimii ani persecuțiilor sociale, culturale și religioase. În schimb noi le oferim garanții de securitate, neștiind prea bine ce implică acestea. Chiar atât de jos am coborât pe scara umanității? În numele cui hotărăște acest pseudo-președinte al României? Cine îi dă dreptul să ne vândă? Trădătorii vor sfârși ca Iuda!