Hot News
Peskov, despre presiunea Occidentului asupra țărilor africane pe fondul organizării forumului cu Federația Rusă
26/07
Laborator de droguri controlat de Ucraina, deconspirat de FSB în Regiunea Moscova
26/07

Au fost majorate taxele la importul de vinuri din țările neprietenoase

Foto: daytimenews.ru

Guvernul rus a majorat cotele taxelor vamale de import pentru vinurile ce provin din țări neprietenoase de la 12,5% la 20%, măsura urmând să fie valabilă până la sfârșitul anului 2023, a anunțat serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Economice, citat de publicația Vzgliad.

Potrivit comunicatului emis de serviciul de presă, guvernul continuă să pună în practică pachetul măsurilor de răspuns la acțiunile împotriva Rusiei întreprinse de țările neprietenoase. În document se mai spune că amendamentele la proiectul de hotărâre corespunzător au fost semnate de premierul Mihail Mișustin și vor fi valabile până la sfârșitul anului 2023. În special, pentru vinurile originare din țări neprietenoase, taxele vamale de import vor crește de la 12,5% la 20%, dar nu mai puțin de 1,5 dolari pe litru, precizează TASS.

Ministerul a menționat că producția internă de vin și importurile din țările prietene vor satisface pe deplin cererea internă. Producătorii ruși cresc intens livările de produse proprii pe piața internă. În cursul anului trecut, producția de vinuri în Rusia a crescut de la 43 de milioane la 50 de milioane de decalitri. Experții din domeniu consideră că dinamica pozitivă a producției va continua și în 2023.

Anterior, Roskacestvo a efectuat un studiu comparativ al vinurilor spumante și a ajuns la concluzia că cele rusești sunt superioare omologilor străini.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Da, o veste excelentă! Marile țări producătoare de vinuri (Italia, Franța, Spania) să trimită toată producția lui Biden și celorlaltor țări ostile Rusiei. Dacă Rusia va avea nevoie să importe vin, cred că ar găsi în alte țări care nu-i sunt ostile. Dar nu cred să fie nevoie, are și ea o producție mare. Oricum, rușii preferă votca, pe care nu trebuie să o importe de nicăieri. O produc singuri, că cereale au destule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2979432