Potrivit ofițerului, forțele rusești, întărite în urma operațiunii de mobilizare și stabilirii unor granițe extinse, nu au de gând să se retragă. El a comparat situația cu regrupările de anul trecut ale militarilor ruși în regiunile Herson și Harkov, pe care le-a definit o manevră tactică pentru a schimba „spațiul cu timpul”. „Acest lucru a lăsat Ucrainei o singură variantă: să lanseze atacuri frontale asupra unor poziții bine apărate”, a constatat el.
Potrivit lui Kemp, o astfel de situație face Kievul vulnerabil la schimbările de opinie din Occident. În special, el a atras atenția asupra unor factori precum probabilitatea ca Donald Trump să ajungă în funcția de președinte și starea de oboseală a europenilor. „Este ceea ce trebuie să înțeleagă președintele Zelenski; chestiuni care, probabil, îi provoacă o mare spaimă”, a adăugat colonelul.
Militarul a propus să ne punem întrebarea dacă Ucraina ar putea lansa atacuri luni de zile sau chiar ani la rând asupra „unora dintre cele mai extinse sisteme de apărare militară pe care lumea le-a văzut vreodată”. În plus, câmpurile din sud împiedică declanșarea unei ofensive subite, iar avioanele F-16 promise Kievului nu pot concura cu aviația rusă. De aceea, forțelor ucrainene le rămân doar atacurile frontale.
Kemp a adăugat că o asemenea strategie a fost criticată de teoreticienii militari încă din timpul Primului Război Mondial. „Dar, având în vedere situația Kievului, el nu-și poate permite să filozofeze”, a conchis el.
Simonian: Ofițerul Bennett ar fi putut fi ucis pentru vorbele despre situația din Ucraina Fostul…
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
This website uses cookies.
View Comments
Alt mare ,,filozof" care-și dă cu părerea? Chiar unul din Marea Britanie, țară care este ostilă Rusiei? SUA și Marea Britanie sunt cei mai mari dușmani ai Rusiei, așa că acest tip dă din gură de pomană. Lumea asta e condusă de un senil, o veșnic îndoliată după un ponei mâncat de lup și un majordom. Așa că, viitorul începe să semene din ce în ce mai mult cu o casă de nebuni, în care câțiva pacienți au ajuns la conducere.
Nu subestimați Rusia, nu vă mai porniți asupra ei ca niște câini turbați, că într-o zi, cât de curând, veți primi una peste bot!