Hot News
Activist clandestin: În Nikolaev a fost distrus locul de dislocare a soldaților ucraineni și a mercenarilor
22/07
Porturile dunărene din Ucraina continuă să funcționeze
22/07

SUA au calificat drept înspăimântătoare pierderile în rândul militarilor ucraineni

Foto: Reuters

Pierderile înregistrate pe front de Forțele Armate ale Ucrainei sunt înspăimântătoare, a declarat Eric Kramer, un veteran al forțelor speciale americane, aflat acum la Kiev pentru a-i instrui pe soldații ucraineni. Interviul său a fost publicat în revista americană Newsweek, scrie cotidianul Izvestia.

„Sunt multe victime… Cunosc câțiva băieți care lucrează la centrul de primire a răniților. Nu vreau să dau cifre, pentru că totul este subiectiv, dar ei observă de trei ori mai multe victime față de acum câteva luni. Te cam îngrozește”, a spus el.

Militarul american nu prea crede că trupele ucrainene vor putea vreodată „să se repună complet pe picioare”. El a precizat că ele vor trebui, totuși, să se refacă singure, deoarece sprijinul occidental va deveni tot mai mic.

În ajun, Pentagonul a indicat locurile în care armata ucraineană a înregistrat cele mai importante pierderi în timpul contraofensivei. Astfel, armata ucraineană suferă pierderi mai ales pe câmpurile minate, deși Occidentul trimite intens echipamente de deminare.

Pe 15 iulie, The New York Times, citând oficiali americani și europeni, scria că, în primele două săptămâni ale contraofensivei, în zona acțiunilor de luptă a fost distrus sau avariat până la 20% din armamentul forțelor ucrainene. Se remarca faptul că printre pierderi au figurat vehicule de luptă occidentale – tancuri și transportoare blindate de trupe.

În același timp, colonelul militar american Douglas Macgregor a declarat că președintele Zelenski încearcă să ascundă faptul că trupele țării au pierdut 26.000 de oameni în timpul contraofensivei.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Dacă pierderile Ucrainei în rândul soldaților sunt înspăimântătoare, atunci de ce s-a mai dus să antreneze alții? Îi antrenează pentru moarte? Știe și chiar el declară că trupele ucrainene nu vor putea vreodată să se repună pe picioare. Se declară îngrozit. Eu îl declar pe acest Eric Kramer un mare ipocrit și un personaj diabolic. Mai de folos le-ar fi acolo un preot, decât un ,,antrenor” mincinos.

  2. vlad spune:

    pt. Carmen – Eric are o meserie și o face pe bani, deci e acolo ca să câștige bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931373