Ministrul a explicat că, în calitate de membru al delegației ungare, el a participat la summitul NATO din Lituania.
Potrivit spuselor sale, mulți lideri, dar și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, își permit să lanseze opinii dure, folosesc o retorică războinică atunci când vorbesc despre conflictul ucrainean. Oficialul ungar a precizat că, dimpotrivă, Budapesta a cerut și îndeamnă la încetarea cât mai rapidă a focului și la demararea de negocieri de pace.
„Este o poziție a minorității, dar în această privință se simte o schimbare a stării generale de spirit”, a subliniat Kristóf Szalay-Bobrovniczky.
Totuși, poziția Ungariei coincide, în ansamblul ei, cu poziția NATO în chestiunea potrivit căreia Alianța nu trebuie să se implice deschis în conflict, a precizat ministrul. Șeful ministerului a adăugat că organizația nu trimite armatei ucrainene armament și echipament militar, toate livrările fiind efectuate exclusiv pe bază bilaterală, în conformitate cu acordurile dintre țări.
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.
View Comments
Chiar și starea generală de spirit e dictată de la Washington. Să nu se amăgească... Apoi, atât de des vorbesc despre pace și dialog încât începi să crezi că sensul acestor cuvinte s-a schimbat. În față discută despre pace, iar în spate trimit armament Ucrainei. Nu-și dau seama cât sunt de penibili?