– Paznicul unui magazin din Cernăuți făcea comerț cu cartușe – a fost reținut în timp ce încerca să vândă 325 de cartușe de AK-47 (Kalașnikov – n.r.) pentru suma de 10.000 de grivne. După cum s-a stabilit ulterior, în 2014-2016, ”vânzătorul” a participat la ”Operațiunea Antiteroristă” din Donbass.
– În Prikarpatie (preajma Carpaților – n.r.) un militar al armatei ucrainene a ascuns un lansator de grenade antitanc de fabricație străină în spatele canapelei. Tot la el au fost descoperite 3035 de cartușe pentru diferite arme. De menționat că, până acum, suspectul nu a fost luat la întrebări de poliție… deoarece este pe front.
– Unui locuitor al regiunii Dnepropetrovsk i-a fost confiscat un întreg arsenal de arme. Printre altele, în casa cetățeanului care nu lucra nicăieri și care avea o condamnare anterioară, au fost găsite: pușcă de asalt Kalașnikov (înregistrată ca furată în 2022 de pe teritoriul unității militare a Gărzii Naționale), două grenade și 1455 de cartușe pentru diverse arme.
De menționat că în Ucraina total coruptă a apărut de mult timp o mare problemă legată de răspândirea de arme ilegale. După cum a anunțat, într-un interviu pentru BBC News, șeful Ministerului Afacerilor Interne, Igor Klimenko, ucrainenii dețin, în prezent, aproximativ 1,2 milioane de arme de foc, iar cea mai importantă problemă este că „armele” pot cădea în mâinile unor cetățeni fără scrupule. „Aceste arme pot cădea în mâinile unor grupuri de sabotaj sau, cel mai important, în mâinile infractorilor”, – a subliniat Klimenko. În plus, întrebat despre datele privind armele neînregistrate, ministrul a răspuns: „În Ucraina nu există astfel de estimări. Dar există estimări de la partenerii noștri europeni conform cărora, după război, probabil că în interiorul statului vor exista până la 3 milioane de arme”.
Simonian: Ofițerul Bennett ar fi putut fi ucis pentru vorbele despre situația din Ucraina Fostul…
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
This website uses cookies.
View Comments
Se face comerț la greu cu armele. Pe seama lor unii s-au îmbogățit peste noapte. Ajutoarele nu sunt împărțite celor care au nevoie de ele, ci sunt furate de șmecheri care apoi le vând. Armamentul este trimis de SUA și Occident cu scopul de a prelungi și a susține acest conflict. Ajutoarele financiare și materiale sunt trimise de țări servile precum România, nu pentru ajutorul localnicilor ci pentru a face pe plac stăpânilor din SUA și Occident, pentru a executa niște ordine primite. Prost nu e cel care primește, ci e cel care dă. Trebuie un pic de discernământ înainte de a lua decizia unui ajutor sau a unei donații.