„Într-o măsură semnificativă, dinamica indicatorului a fost determinată de reducerea obligațiilor altor sectoare la instrumente de creanță, <…> ceea ce parțial are legătură cu implementarea mecanismului de emitere a obligațiunilor de înlocuire”, a menționat autoritatea de reglementare.
În comunicat se atrage atenția asupra faptului că un rol important l-a jucat reducerea datoriei organelor de stat în legătură cu vânzarea titlurilor de stat de către nerezidenți.
Potrivit Băncii Centrale, în ianuarie 2023, datoria externă a Rusiei se ridica la 380,5 miliarde de dolari, în 2022 această cifră a scăzut cu 101,8 miliarde de dolari.
În mai, s-a anunțat că opnderea datoriei externe a Rusiei în PIB a scăzut în 2022 la un minim de 16,6%. Dintre cele mai mari economii, un indicator mai mic s-a înregistrat în China, unde pe parcursul anului datoria a scăzut de la 15,4% la 13,7%. Locul următor este ocupat de India cu o valoare a datoriei externe de 19,1% din PIB.
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.
View Comments
Sper ca într-o zi Rusia să nu mai aibă nici o datorie externă și să ajungă să-i împrumute pe alții! Din păcate, la acest capitol România stă foarte ,,bine". Datoria externă a României a depășit 150 miliarde de euro, calculată în luna martie. Probabil că acum e mai mare. Având în vedere că suprafața Rusiei este mai mare decât a României de vreo 70 de ori, iar populația Rusiei este mai mare decât a României aproape de 8 ori, se pare că am depășit Rusia și am ,,realizat" un adevărat record. Suntem datori vânduți pe vecie și nu cred că vom avea vreodată șansa să avem un președinte ca Putin, care să ne scoată din groapa în care ne tot afundăm.