Cei mai mulți au venit în lunile martie-aprilie anul trecut, dar mai târziu, ”după primele pierderi de vieți omenești”, această dinamică s-a redus brusc, potrivit ministerului.
„Cele mai numeroase grupuri au venit din Polonia (peste 2.600 de persoane), SUA și Canada (900 sau peste), Georgia (peste 800), Marea Britanie și România (câte 700 sau mai mult), Croația (peste 300), precum și din Franța și din partea Siriei controlată de Turcia (200 și mai mult)”, se arată în comunicat.
Datele cumulate până pe 30 iunie au confirmat că au fost lichidați mai mult de 4.800 de mercenari străini, cam tot atâți au fugit de pe teritoriul Ucrainei, precizează Ministerul Apărării.
Potrivit instituției, în ultima lună, pe fondul ”pierderilor mari de efectiv militar”, Kievul a început să recruteze mercenari în Argentina, Brazilia, Afganistan, Irak și în zonele controlate de Washington din Siria. În plus, „s-a intensificat activitatea de recrutare” în SUA și Canada, s-a menționat în comunicat.
După ce Rusia a început operațiunea militară, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat crearea unei legiuni internaționale de apărare teritorială pentru a atrage voluntari din străinătate. Peste 20.000 de persoane și-au exprimat dorința de a intra în această legiune, potrivit Ministerului Apărării al Ucrainei.
The New York Times a calificat această cifră exagerată, menționând că, potrivit datelor din primăvara anului trecut, 1.500 de străini au participat, în cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei la acțiuni armate. În luna mai, Ministerul rus al Apărării a evaluat numărul mercenarilor străini care luptă de partea Ucrainei la 2.500 de oameni.
La începutul lunii iulie, compania de radio-televiziune RTL a anunțat că mercenarii străini încheie contract cu armata Ucrainei și sunt plătiți cu aproximativ 500 de euro pe lună, fie cu 3.000 de euro dacă luptă în prima linie. RTL menționa că străinii își cumpără singuri echipamente, din banii lor sau din fonduri strânse din colecte online, deoarece nu li se poate oferi tot ce au nevoie.
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.
View Comments
Înseamnă că 84 de state luptă împotriva Rusiei. Sunt 84 contra 1. Dacă n-au fost în stare să învingă Rusia, înseamnă că sunt niște pseudo-mercenari plătiți degeaba. Diferența care face ca Rusia să nu fie învinsă este faptul că acei mercenari luptă pentru bani, iar rușii luptă din considerente patriotice. Iar acei mercenari din 84 de țări trebuie să țină cont de faptul că Rusia nu s-a desfășurat la întreaga ei putere militară. Când văd trecută România printre primele țări ,,donatoare" de mercenari, mi se face lehamite. Țara noastră (sau fosta țară) are armata la pământ, sub nivelul mării, dar trimite mercenari, cheamă trupe germane permanente pe teritoriul nostru (pe lângă cele americane existente deja), se oferă să fie poligon de antrenamente militare pentru diferite țări, devine depozit de armament pentru NATO. Sper să ne primim într-o zi pedeapsa pentru nepăsarea și lipsa noastră de atitudine față de cei care ne pun într-o situație dificilă!