Hot News
CBS: La Kramatorsk, a murit fostul pușcaș marin american Tortorici, care a luptat de partea armatei Ucrainei
03/07
”Voennaia hronika”: Noi atacuri cu drone împotriva unor obiective din Poltava și Sumî
04/07

Les Echos: Procesul de dedolarizare a lumii prinde viteză

Foto: RIA Novosti

Țările BRICS vor accelera procesul de dedolarizare dacă vor crea o monedă unică, scrie Claire Bargeles, editorialista cotidianului economic francez, Les Echos, relatează Gazeta.ru.

Jurnalista precizează în articolul ei că unul dintre subiectele cheie de la summitul BRICS, din Africa de Sud, va fi crearea unei noi monede unice. Potrivit aprecierilor sale, acest grup de cinci națiuni reprezintă peste 40% din populația lumii, aproape un sfert din PIB-ul global și 18% din schimburile comerciale de pe planetă.

„Suficient pentru a avea ambiții monetare care au ca scop protejarea unei lumi multipolare care nu va fi dominată de SUA și, în general, dominația țărilor occidentale va deveni de domeniul trecutului”, scrie Bargeles în paginile publicației franceze.

Gazeta.ru precizează că, pe 28 iunie, s-a anunțat că sistemul financiar global, bazat pe unipolaritate, s-ar putea schimba datorită extinderii grupului BRICS.

Anterior, infoBRICS, citându-l pe fostul candidat la președinția SUA, Ron Paul, a scris că țărilor BRICS, care au pornit lupta împotriva dolarului, au început să li se alăture și alte state și că vor fi mai multe.

Pe 18 iunie, Serghei Glaziev, ministrul Integrării și Macroeconomiei din cadrul Comisiei Economice Eurasiatice, a declarat că apariția unei monede supranaționale pe platforma BRICS este o idee de perspectivă și unică, în felul ei.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Să prindă viteză cât mai mare. Ura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2945926