Hot News
Ministerul rus al Apărării, despre pierderile Forțelor Armate ale Ucrainei la Kramatorsk
29/06
Serviciile secrete ale SUA: După tentativa de rebeliune, Putin se află într-o poziție mai puternică
30/06

Prin mass-media română: VIDEO și transcriere Interviu cu Ambasadorul Federației Ruse în România

Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin și realizatorul interviului, dr.Calistrat Atudorei/ Foto: geopolitika.ro

Publicația Geopolitika.ro prezintă un al treilea interviu pe care domnul Valery Kuzmin, ambasadorul Federației Ruse la București, l-a oferit pentru Forumul Țărilor Nealiniate din România, la data de 14 iunie 2023. În cadrul dialogului, s-a discutat, printre altele, despre:

– Motivele pentru care Rusia a lansat operațiunea militară în Ucraina;
– Stadiul și efectele contra-ofensivei ucrainene;
– Consecințele livrării de armament greu pentru Ucraina din partea NATO;
– Cine a distrus barajul de la Nova Kahovka?
– Crearea la nivel mondial a unui sistem financiar-economic alternativ;
– Relevanța BRICS în contextul internațional actual.

Vă invităm să urmăriți înregistrarea video a interviului:

2 Comments

  1. alex spune:

    La gluma cum că vestici „mint cum li se mișcă buzele”,noi,românii cum suntem poeți și superiori oricărei nații in materie de bravura literara populara,avem o zicala mai cuprinzătoare valabilă pt Nato: „mint cum respiră”,(caci mint și când fac planurile).A uitat prezentatorul sa puncteze asta.Nato trebuia să rămână fidelă modului în care a fost gândită și creata,ca o alianță pur defensiva.Din păcate astăzi ea a devenit doar ofensiva,teroristă și criminala.Si atrage și Romania in cacealmaua ei.Bun interviul și ambasadorul prezintă dovezi concrete în legătură cu acțiunile Rusiei.

  2. Carmen spune:

    Mă bucur că domnul ambasador Valery Kuzmin a acceptat un interviu în care să răspundă la întrebările privind situația actuală din lume. Sunt probleme care ne privesc și pe noi și sunt probleme în care suntem implicați din cauza politicii dusă de țara noastră. Subiectele discutate sunt arzătoare.
    1. N-aș mai vrea să revin la decizia absurdă luată de Ministerul de Externe Român de a reduce personalul diplomatic al Ambasadei Rusiei. Am scris într-un alt comentariu părerea mea. Este un act cu caracter discriminatoriu, așa cum spunea și domnul ambasador, în urma căruia relațile țărilor noastre vor avea de suferit. Este un act inconștient, care face jocul NATO și SUA, și care pune în pericol siguranța poporului român.
    2. SUA este expertă în manipularea opiniei publice, mai ales că majoritatea mass-media este în mâinile ei. Este capabilă să creeze conflicte cu pretexte prefabricate în laboratoarele de propagandă politică și dezinformare a serviciilor secrete, a războaielor împotriva amenințărilor în care inamicul este peste tot și nicăieri. De la povestea ,,incubatorului pentru bebeluși”, fabricată de SUA înainte de utilizarea forței împotriva Irakului (1990), la povestea armei chimice deținută de Saddam Hussein (2003), până la un videoclip regizat al ,,căștilor albe” pentru a purta războaie în Siria (2014), sunt multe alte cazuri în care SUA manipulează opinia publică prin minciuni. Același scenariu se regăsește în conflictul ruso-ucrainean. SUA și Occidentul au inventat o mulțime de povești provocatoare pentru a defăima Rusia. Dacă ar trăi, Joseph Goebbles ar fi invidios!
    3. Occidentul nu este conștient că NATO, condusă de SUA, a fost cea care a atras Rusia în conflictul cu Ucraiana. Distribuind masiv arme ca ajutor militar, SUA doresc continuarea conflictului, menținerea hegemoniei, dar și ,,renașterea” NATO. Furnizarea de armament tot mai performant, contribuie la forțarea folosirii armamentului nuclear. Insistența SUA asupra ,,dreptului” Ucrainei de a adera la NATO și implicarea în remilitarizarea acesteia arată că SUA s-au pregătit pentru conflictul din Ucraina, știind foarte bine că acest lucru va duce la o confruntare cu Rusia. Bineînțeles că SUA și-a plasat cele 150 de focoase nucleare în bazele americane din Europa. Că doar n-o să ducă un război nuclear pe teritoriul ei! Mereu a distrus alte țări. La asta contribuie și politica pro-război a UE, care nu face decât să sacrifice interesele statelor europene.
    4. Despre actele teroriste comise de SUA, Marea Britanie și Norvegia asupra gazoductelor Nord Stream, cred că lumea s-a lămurit; la fel și cu distrugerea Hidrocentralei Nova Kahovka, în care a fost implicată Ucraina. Problema se pune altfel: când vor plăti aceste țări pagubele produse? Că mereu se spune că activele Rusiei blocate în băncile Occidentului trebuie folosite la reconstrucția Ucrainei. Chiar așa? Dar cine a furnizat arme Ucrainei, cine întreține acest conflict, cine a blocat negocierile din martie 2022 dintre Rusia și Ucraina?
    5. Escaladarea agresiunilor militare americane devastatoare din ultimii 20 de ani (Serbia în 1999, Afganistan în 2001, Irak în 2003, Libia în 2011) a fost o ,,avanpremieră” pentru acest mare salt de a determina Rusia să intervină în Ucraina. Că nu Ucraina e problema, ci Rusia. Este amenințarea care poate veni pentru SUA la o reechilibrare a balanței geopolitice. Serghei Glaziev, ministru al Comisiei Economice Eurasiatice a Rusiei, a declarat: ,,Când americanii și-au dat seama că nu pot pune China la pământ prin războiul comercial nemilos cu aceasta, s-au îndreptat către Rusia, pe care o consideră o verigă slabă în geopolitica și economia globală. Anglo-saxonii caută modalități de a-și pune în aplicare planul de a distruge țara noastră și, în același timp, de a slăbi China, deoarece alianța strategică dintre Federația Rusă și R.P. Chineză este prea mult pentru Statele Unite.”
    6. BRICS depășește Grupul G7, nu numai ca și populație. La un summit BRICS din iunie 2022, președintele Vladimir Putin a spus că ,,se lucrează la crearea unei valute de rezervă internaționale, bazată pe monedele noastre naționale.” Proiectul este unul foarte bun. Crearea unei valute unice BRICS va fi unul din motivele care va ține inflația la un nivel ridicat în Vest. Gigantul sud-american, Brazilia, plătește importurile din China în yuani, la fel cum va proceda și Argentina. Astfel, dolarul american mai încasează o lovitură puternică.
    7. Despre sancțiunile aplicate Rusiei am mai scris. Efectul s-a văzut: Rusia are creștere economică. Rusia nu trebuie subestimată, ea se adaptează la orice situație fiindcă a trecut prin multe greutăți. Țările care nu vor să colaboreze cu Rusia, pentru a face pe plac Statelor Unite, vor avea de pierdut (unele resimt acest lucru și acum).
    8. Ordinea unipolară de care ține cu dinții SUA e pe sfârșite. În agonia ei, încearcă toate metodele pentru a împiedica ordinea multipolară. Numai că fostele colonii s-au trezit încet și nu mai vor să fie exploatate. Nici măcar presiunile SUA în țările din lumea a treia nu mai au efect. Țările din Africa sunt de partea Rusiei. Recent, fostul prim ministru al Republicii Benin, Lionel Zinsou, a declarat la Paris: ,,Acum nu mai auzim decât despre criza din Ucraina, despre sancțiunile anti-ruse, despre petrol, gaze… Dar înțelegeți ce înseamnă această criză pentru Africa? Rusia ne livrează grâu și porumb. Toată logistica trece prin Marea Neagră. Iar lumea africană a încremenit de groază pentru ceea ce se întâmplă. De groază pentru acțiunile Statelor Unite și ale Uniunii Europene. Nu-i puteți păcăli pe africani cu povești despre democrație. Acestea sunt basmele voastre pentru consum intern. Majoritatea elitei africane s-a format în Uniunea Sovietică – medici, ingineri, piloți, oameni de știință. Rușii au fost singurii europeni care au decolonizat Africa. Și Africa nu uită acest lucru. La fel cum Africa nu uită atrocitățile europene. dacă ați observat, țările africane nu au susținut rezoluția ONU care condamnă Rusia. Și niciodată nu vor susține nici un fel de rezoluții împotriva Rusiei. Acest lucru e înscris în subconștientul fiecărui african: Rusia face bine, indiferent ce credeți voi despre ea. Este o constantă. Toată Africa urmărește Republica Centrafricană și Mali. Ceea ce nu au reușit să facă europenii în decenii, rușii au făcut-o într-un an. În locul Republicii Centrafricane erau grupuri de bandiți, acum acolo este un stat adevărat. Știu că în sală sunt diplomați, angajați ai MAE. Mă adresez vouă, diplomației franceze: căutați soluții la problema dumneavoastră cât mai repede posibil, pentru că, dacă peste o lună acest conflict nu se încheie, Africa va răbufni. Pentru voi problemele energetice sunt primordiale. În cel mai rău caz, veți avea mai puțină căldură și mai puține mașini, dar pentru Africa va fi foamete! Ascultați ce vă spun, o criză în Africa va atrage după sine distrugerea Europei. Treziți-vă, căutați soluții diplomatice. Și nu uitați că țări precum India și China susțin Rusia. Africa susține Rusia. Nu vreau să vorbesc despre democrație și nu mă veți calma pe mine, un african, cu povești despre nefericita Ucraină și cu apeluri la umanitate. Democrația voastră este treaba voastră. Nu trebuie să ne impuneți nouă ideile voastre despre cum trebuie să trăim noi, africanii. Încă o dată! Căutați compromisuri, lăsați diplomații să muncească. Timpul este împotriva voastră. Aveți 30 de zile. Treizeci. Nu mai mult!” Am atașat sursa.

    https://en.interaffairs.ru/article/overly-occupied-with-ukraine-france-has-lost-africa/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2979761