Categories: MilitarRusia si lumea

Oficial cubanez, despre cei responsabili de conflictul din Ucraina

Cauza conflictului din Ucraina este politica agresivă a Statelor Unite, a declarat șeful ministerului cubanez al Apărării, Alvaro Lopez Miera, relatează Rambler.

”Dorința Statelor Unite de a continua extinderea NATO spre granițele Rusiei a dus la faptul că Moscova a fost constrânsă să înceapă operațiunea specială”, a spus Miera.

Potrivit acestuia, Federația Rusă joacă în prezent un rol cheie în lupta împotriva fascismului, pe care Washingtonul încearcă să îl răspândească în Europa.

Ministrul cubanez a precizat că Havana se opune sancțiunilor impuse unilateral de Statele Unite împotriva Rusiei și care contravin Cartei ONU.

În plus, Miera a subliniat că țara sa nu aprobă politica occidentală a ipocriziei și standardelor duble.

Rambler amintește că o delegație de militari cubanezi a venit la Moscova pentru a discuta aspecte legate de colaborarea actuală și viitoare. În prima zi a vizitei, cubanezii s-au întâlnit cu ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

Owner

View Comments

  • Nu e doar fascism ce exportă Vestul.E mult mai rau,mare și crud organismul creat de Nato.E un hibrid intre fascism și neocomunist,e o hidra formata din aceste două ideologii monstruoase și mult mai bestiala decât ambele,ce se folosește de inteligenta artificială pt a rafina cele mai perverse stratageme.Cu ajutorul inteligenței artificiale Nato a creat insasi fiara din Apocalipsa cu care se lupta Rusia,acea fiara care e descrisă ca singura calcănd totul în picioare.In Ucraina Nato folosește inteligenta artificială in lupta,ea face toate planurile ucrainienilor care doar le executa.In Ucraina e terenul de joacă al Satanei.

  • Între Rusia și Cuba există vechi relații diplomatice și de colaborare. Foarte mult timp Cuba a primit ajutor masiv din partea URSS, în schimbul zahărului cubanez sovieticii livrând petrol. Mi se pare normal ca ministrul Apărării al Cubei să fie de partea Rusiei, în contextul actual. Declarațiile sale sunt adevăruri știute de toată lumea.
    În cadrul unui forum al antreprenorilor ruși organizat la Havana în primăvara acestui an, cubanezii s-au arătat deschiși pentru investițiile rusești în Cuba. S-au anunțat noi avantaje pentru a-i atrage pe investitorii ruși pe piața cubaneză: dreptul intreprinderilor rusești de a utiliza terenuri cubaneze pe o perioadă de 30 de ani, scutirea companiilor rusești de taxele de import pentru anumite tehnologii, permiterea firmelor rusești să-și repatrieze profiturile, modalitatea de a accelera transportul maritim între Rusia și Cuba. Consolidarea legăturilor diplomatice și economice dintre Rusia și Cuba este în avantajul ambelor țări. Mai ales Cuba este interesată în consolidarea economiei devastată de pandemie și de sancțiunile dure ale SUA. Astfel, Rusia mai câștigă un aliat atât economic și diplomatic, cât și un aliat care se opune, ca și ea, hegemoniei SUA.

Recent Posts

Fostul ofițer american Bennett, care i-a cerut cetățenia lui Putin, a murit subit

Simonian: Ofițerul Bennett ar fi putut fi ucis pentru vorbele despre situația din Ucraina Fostul…

o oră ago

Europa: risc de o nouă criză a gazelor

Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…

6 ore ago

Politolog: Biden agravează situația și merge la escaladarea conflictului

Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…

7 ore ago

FOM: 82% dintre ruși dau o înaltă apreciere muncii depuse de Putin

81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…

9 ore ago

Vučić: Numai cei anormali pot crede că avertismentele lui Putin sunt o cacealma

Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…

9 ore ago

Putin a convocat o consfătuire dedicată sistemului de rachete ”Oreșnik”

Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…

10 ore ago

This website uses cookies.