Hot News
Kremlinul anunță închiderea cazului Prigojin și plecarea acestuia în Belarus
25/06
Pe neașteptate, Obama a vorbit despre Crimeea
25/06

AIEA a respins informațiile privind minarea Centralei Nucleare Zaporojie de către trupele rusești

Centrala Nucleară de la Zaporojie din orașul Energodar/ Foto: RIA Novosti

În același timp, agenția știe că anterior au fost plasate mine de-a lungul perimetrului centralei în scopuri defensive. Potrivit șefului AIEA, Rafael Grossi, principalele funcții de securitate ale unității energetice nu au fost compromise, informează BFM.ru.

AIEA a respins declarația șefului serviciului ucrainean de informații, Kirill Budanov, potrivit căreia trupele rusești ar fi minat Centrala Nucleară de la Zaporojie, inclusiv bazinul de răcire.

În același timp, agenția știe că de-a lungul perimetrului centralei au fost plasate anterior mine, cu scop defensiv. Potrivit șefului AIEA, Rafael Grossi, acest lucru nu a compromis principalele funcții de securitate ale Centralei Zaporojie. „Evaluarea noastră privind locurile concrete de amplasare (a minelor – BFM.ru) a fost că, deși prezența oricărui dispozitiv exploziv nu respectă standardele de siguranță, principalele funcții de securitate ale obiectivului nu vor fi afectate în mod semnificativ. Urmărim această problemă cu mare atenție”, a declarat Grossi.

2 Comments

  1. Valter COJMAN spune:

    Deci…, Zelenski nazistul si ai lui, continua sa minta de ingheata Pacificul la Ecuator…
    Probabil ca, Zelenski nazistul si ai lui, voiau sa arunce in aer centrala(cum au facut cu barajul) si sa dea vina pe rusi pentru a obtine o riposta nucleara impotriva Moscovei si al treilea razboi mondial, de data asta nuclear.
    Zelenski stie ca, in momentul in care nu va mai fi presedinte, va infunda puscaria pe viata pentru GENOCID.

  2. Carmen spune:

    Iar dau vina pe ruși? Deja m-am săturat de Zelenski și de toată gașca lui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937241