Hot News
UEFA și-a exprimat convingerea că naționala și cluburile Rusiei vor reveni curând pe arena internațională
23/06
Sondaj: Nivelul de încredere acordată de ruși președintelui Putin, aproape de 79%
24/06

Narîșkin, despre planul Kievului de la lansa o „operațiune de pedeapsă” în Donbass, în 2022

Serghei Narîșkin/ Foto: Izvestia

Directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narîșkin, a anunțat că Rusia a avut informații privind planurile Ucrainei de a lansa o „operațiune de pedeapsă” în Donbass, relatează cotidianul Izvestia.

Vorbind la o conferință de presă organizată la Moscova, Narîșkin a subliniat că premisele actualului conflict pot fi enumerate pornind de la lovitura de stat din Ucraina și terminând cu începutul acțiunilor militare ale Kievului împotriva locuitorilor din Donbass în 2014. El a amintit, de asemenea, că autoritățile de la Kiev nu au respectat Acordurile de la Minsk.

În plus, evenimentele de la sfârșitul anului 2021 au demonstrat că foștii parteneri occidentali nu sunt de acord cu propunerile Moscovei privind crearea unui regim de securitate pe continentul european, a adăugat directorul SVR.

Potrivit spuselor sale, Rusia a primit suficiente informații legate de acțiunile Kievului de a concentra forțe considerabile în jurul Donbassului, pentru a ”sugruma” regiunea odată pentru totdeauna.

„După ce a început operațiunea militară specială și ca urmare a acțiunilor militarilor noștri, au fost descoperite documente ce dovedesc că, într-adevăr, Kievului intenționa, cu acordul sau chiar la îndemnul stăpânilor lui occidentali, să înceapă, de fapt, la sfârșitul lui februarie-începutul lunii martie 2022, o operațiune punitivă ce-ar fi urmat să se soldeze cu pierderi de vieți omenești din rândul locuitorilor Donbassului”, a spus el.

Zilele trecute, mai precis pe 19 iunie, Narîșkin a declarat că Washingtonul și Londra au convenit să transforme Ucraina în „gaura neagră” a Europei.

Iar cu două zile înainte, pe 17 iunie, reprezentantul Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că misiunea de demilitarizare a Ucrainei a fost, practic, îndeplinită în mare parte, regimul de la Kiev folosind din ce în ce mai puține arme proprii. El a explicat că, sub conducerea Washingtonului, țările Alianței Nord-Atlantice „se implică tot mai mult în acest conflict, direct și indirect”, devenind parte la el.

În aprilie, reprezentantul permanent al Rusiei la misiunea ONU din Geneva, Ghennadi Gatilov, a explicat că scopul operațiunii speciale a fost de a contracara amenințările de securitate reprezentate de NATO în imediata vecinătate de granițele Rusiei, precum și de a asigura protecție compatrioții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2979550