Hot News
Declarația MAE rus despre situația politică internă
24/06
Kremlinul anunță închiderea cazului Prigojin și plecarea acestuia în Belarus
25/06

Lukașenko: Prigojin a fost de acord să oprească înaintarea grupului ”Wagner” prin Rusia

Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko/ Foto: RIA Novosti

Șeful Companiei militare privatae ”Wagner”, Evgheni Prigojin, a acceptat propunerea președintelui belorus, Alexandr Lukașenko de a opri înaintarea luptătorilor grupării sale pe teritoriul Rusiei (așa zisul ”marș al dreptății” – n.r.), a anunțat serviciul de presă al liderului de la Minsk.

„În această dimineață, președintele Vladimir Putin l-a informat pe omologul său belorus în legăură cu situația apărută în sudul Rusiei cu Compania militară privată ”Wagner”. Șefii de stat au convenit asupra unor acțiuni comune <…> Președintele Republicii Belarus a purtat discuții cu șeful ”Wagner”, Evgheni Prigojin. Negocierile s-au derulat pe durata întregii zile. La finalul lor s-a ajuns la o înțelegere privind inadmisibilitatea declanșării unui carnagiu sângeros pe teritoriul Rusiei și a fost pregătită o variantă de „dezamorsare a situației”, care a inclus și garanții de securitate pentru soldații companiei militare.

Prigojin a acceptat propunerea lui Lukașenko de a opri mișcarea oamenilor înarmați ai companiei Wagner și alte măsuri pentru dezescaladarea tensiunii”, se arată în comunicat.

Puțin mai târziu, șeful ”Wagner” a anunțat, pe canalul său de pe rețeaua Telegram, că Grupul ”Wagner a oprit deplasarea convoaielor, s-a întors din drum și a pornit spre taberele de campanie.

Compania ”Wagner”, pe care autoritățile militare voiau să-o desființeze, a pornit într-un „marș al dreptății” la 23 iunie și a parcurs sute de kilometri într-o zi, în direcția Moscovei, a relatat el. Potrivit lui Prigojin, în acest timp, compania ”nu a varsat nici un strop din sangele luptatorilor nostri”.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Asta da, o veste bună! Pentru ce a fost nevoie de circul ăsta din partea lui Prigojin?

  2. Butnariu spune:

    Urmează în episodul … următor !
    Lukashenko n-avea cum să facă vreo înțelegere cu Prigojin fără acordul Președintelui Putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937241