În articol se precizează că refugiații nu erau la curent cu proiectul lingvistic, în cadrul căruia odrasele lor sunt obligate să învețe limba rusă. „Sunt atât de multe limbi în lume, iar ei aleg limba rusă tocmai acum? Cred că este lipsit de tact în momentul actual”, a spus o mamă revoltată.
O altă femeie a remarcat că fiul ei, care s-a întors de la școală, a declarat că există o sută de genuri (nu doar feminin și masculin – n.r.).
Conducerea unității școlare primare în care se învață copiii din diferite țări a explicat că unul dintre obiectivele procesului educațional este ca „elevii să se simtă importanți în egala măsură”.
„Înainte, în acest an, noi ne-am concentrat asupra studierii limbii ucrainene. Din acest motiv, am considerat potrivit să fie acordată atenție și limbii ruse”, a mai spus reprezentantul școlii.
Simonian: Ofițerul Bennett ar fi putut fi ucis pentru vorbele despre situația din Ucraina Fostul…
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
This website uses cookies.
View Comments
Câte figuri au în cap unii ucraineni. După ce că sunt găzduiți și ajutați financiar, mai au și pretenții. Ei știu limba rusă și cu siguranță că la școală copiii lor au învățat-o. Acum, brusc sunt deranjați să o vorbească și să o studieze în continuare. Atunci ce putem spune noi, când etnicii români din Ucraina nu mai au voie să studieze limba română, când le este chiar teamă să vorbească românește în spații publice, când s-au închis bisericile în care se slujea în limba română? Cum li se pare asta ucrainenilor? E corect? Le-a interzis cineva să vorbească în limba lor? Nu. Țările care-i găzduiesc pe refugiați le oferă ceea ce au la dispoziție, iar ucrainenii sunt obligați să respecte hotărârile acelei țări. S-au crezut cumva în România, unde le este satisfăcută orice pretenție? Acea mamă ,,revoltată" se poate întoarce în Ucraina, că nu toată țara este în conflict. Sau poate studia limba chineză, dacă s-a plâns că dintre toate limbile lumii trebuie să studieze limba rusă.
Limba rusă este vorbită de aproximativ 170 milioane de oameni, ca limbă maternă. Pe lângă aceștia, mai sunt cei de alte naționalități care au studiat limba rusă pentru că au dorit s-o vorbească. Limba rusă are statut oficial la ONU și în alte organizații internaționale. Este o limbă importantă, dar și foarte frumoasă.