Hot News
Denunțarea Tratatului CFE: Rusia a notificat participanții la acord
10/06
Ucraina s-a declarat nemulțumită că prizonierii din Transcarpatia au fost predați Ungariei
11/06

După explozia de la Nord Stream, CIA a comunicat Belgiei că-i suspectează pe ucraineni

Foto: rus-bel.online

După actul de sabotaj de la gazoductele Nord Stream 1 și Nord Stream 2, Agenția Centrală de Informații (CIA) a Statelor Unite a informat serviciile de informații din Belgia că îi suspectează pe ucraineni de organizarea operațiunii, a anunțat, citând o sursă, publicația De Tijd.

Potrivit respectivei surse, la scurt timp după actul de sabotaj de la gazoductele Nord Stream-1 și Nord Stream-2, „serviciile de informații militare belgiene au primit de la CIA o informație care sugerează rolul Ucrainei în această acțiune”, a precizat ziarul.

După ce unele media occidentale au publicat pe 7 martie un comunicat conform căruia Nord Stream a fost aruncat în aer de un grup independent ucrainean, expertul independent belgian Tania Hatimi a declarat pentru TASS că, prin forma lor, aceste articole „amintesc de o operațiune de tranfer de responsabilitate și de control al daunelor provocate de publicarea investigației jurnalistului american Seymour Hersh”. Acesta din urmă a relatat că gazoductele au fost aruncate în aer de serviciile speciale ale SUA, cu sprijinul Norvegiei și sub acoperirea exercițiilor NATO, Baltos.

Ea a subliniat, de asemenea, că următoarea etapă a operațiunii de transfer de responsabilitate va fi reprezentată de articole ”în care urma ucraineană va fi deja o chestiune de la sine înțeleasă”.

Pe 27 septembrie 2022, compania Nord Stream AG a anunțat „daune fără precedent” care s-au produs pe „trei fire ale gazoductelor Nord Stream-1 și Nord Stram 2. Seismologii suedezi au înregistrat două explozii pe traseele offshore ale conductelor pe 26 septembrie. După aceasta, Parchetul General al Federației Ruse a deschis un dosar privind act terorism internațional.

2 Comments

  1. Tibi spune:

    Ce mi se pare cel mai socant, in toata istoria asta, e ca nimeni nu vorbeste despre cantatatea uriasa de gaz metan degajata in atmosfera, ca urmare a acestui atentat terorist. Ba din contra, toti retardatii aplauda, ca – vezi Doamne – „ce a patit Rusia”, negandindu-se ca prin acele conducte trecea gazul metan IEFTIN pentru gospodariile lor si pentru industria care le furnizeaza lor produse la preturi mici, fapt care ii ajuta sa-si mentina un nivel de trai ridicat.
    In schimb, toti „ecologistii” – care, in realitate, nu au vreun interes real in ecologie, ci isi urmeaza exclusiv propria agenda de imbogatire, putere si control – sunt preocupati sa omoare vacile si, mai nou, scoicile, ca – cica – basinile lor ar contine gaz metan.
    Noaptea mintii!!

  2. Carmen spune:

    Tipic american: să arunce pisica moartă în curtea altuia (în cazul de față, Ucraina). Jurnalistul de investigații Seymour Hersh, într-un articol foarte bine documentat, a descris modul în care SUA au programat și distrus gazoductele Nord Stream împreună cu Norvegia. Încă din decembrie 2021 Jake Sullivan, consilier pe probleme de securitate națională a SUA, a convocat o reuniune a unei forțe operative, în care s-au făcut planuri pentru distrugerea gazoductelor (o dorință expresă a lui Biden). Pe parcursul acestor planuri unii tipi din CIA au avertizat să nu se recurgă la așa ceva pentru că ,,este o prostie și va fi un coșmar politic dacă va ieși la iveală”. Cu toate acestea, în ianuarie 2022 un grup de lucru de la CIA a raportat: ,,Avem o modalitate de a arunca în aer conductele”. Despre acest plan știa și Germania, deoarece în 7 februarie 2022 Biden s-a întâlnit la Casa Albă cu Olaf Scholz, pe care l-a informat de intențiile Statelor Unite. Știa și Zelenski, cu siguranță. Țeapă a luat Scholz, că și-a nenorocit industria propriei țări; țeapă va lua și Zelenski, acum că americanii dau vina pe ucraineni. Cât de tâmpiți ne cred cei de la CIA când spun asemenea minciuni, pe care vor să le credem?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931378