Hot News
Armenia și Azerbaidjan au renunțat reciproc la pretenții teritoriale
26/05
Instanța din Republica Donețk: Închisoare pe viață pentru uciderea unui prizonier de război rus
26/05

Peskov: Rusia este împotriva înghețării conflictului din Ucraina

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov/ Foto: RIA Novosti

Rusia împărtășește punctul de vedere potrivit căruia conflictul din Ucraina nu trebuie înghețat, a declarat secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, pentru agenția TASS.

„Rusia este solidară”, a spus reprezentantul Kremlinului, întrebat fiind dacă Rusia este solidară cu Occidentul în privința faptului că nu trebuie să fie permisă înghețarea conflictului din Ucraina.

„Rusia ia în considerare doar posibilitatea de a finaliza operațiunea militară specială: asigurarea intereselor sale, atingerea obiectivelor care stau în fața Rusiei fie prin intermediul operațiunii militare speciale, fie prin alte mijloace accesibile”, a subliniat Peskov, întrebat dacă Rusia analizează, în principiu, posibilitatea înghețării conflictului.

Declarația lui Peskov vine în contextul în care cancelarul german, Olaf Scholz, a declarat recent că organizarea unor negocieri de pace privind situația din Ucraina nu trebuie să aibă drept scop înghețarea conflictului. O poziție similară a fost exprimată și de reprezentații altor țări ai Occidentului. Astfel, premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, a calificat drept fundamental greșite orice planuri de pace care nu prevăd restituirea către Kiev a teritoriilor pierdute și care nu vor duce decât la înghețarea conflictului din Ucraina. Kievul a declarat, de asemenea, că inițiativele de pace nu trebuie să prevadă înghețarea conflictului.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Dmitri Peskov știe ce spune: posibilitatea finalizării operațiunii militare DOAR asigurând interesele Rusiei. În declarația lui Olaf Scholz nu am încredere, fiindcă e alunecos ca un țipar. Iar premierul Marii Britanii ar trebui să mediteze la anii în care țara lui de proveniență, India, a fost colonie britanică și să nu-l preocupe restituirea către Kiev a ,,teritoriilor pierdute”. Puțină istorie nu i-ar strica!
    Se pare că iar a apărut la orizont Victoria Nuland (Nudelman, după bunicii basarabeni emigrați în SUA din Imperiul Rus) cu niște declarații și amenințări la adresa Rusiei. În 2014 ea a condus puciul din Ucraina, avându-i părtași pe Jake Sullivan și Joe Biden. Protagoniștii de la Washington de atunci și de acum sunt aceiași. La sfârșitul anului 2021, când președintele Vladimir Putin a trimis trei solicitări Statelor Unite (privind Ucraina, Crimeea și Donbasul), aceeași echipă Biden-Sullivan-Nuland nu a vrut să negocieze pe baza acestor solicitări și a blocat procesul de pace. Sunt aceiași oficiali care au sprijinit răsturnarea regimului Ianukovici. Este atât de clar că Statele Unite nu doresc pace în Ucraina și că urmăresc destrămarea Rusiei. Declarațiile ei mi se par ofensatoare, dar privindu-i poza cred că declarațiile răutăcioase i se potrivesc perfect chipului. Am atașat sursa de unde a preluat informația.

    https://inpolitics.ro/nuland-sua-si-ucraina-pregatesc-contraofensiva-sicriele-de-zinc-se-vor-intoarce-in-rusia-cu-trupurile-soldatilor-rusi_1852608059.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2946383