Hot News
România a trimis, în secret, Ucrainei clone ale lansatoarelor rusești ”Grad” și obuziere D-20
19/05
Lukașenko a avertizat în legătură cu apropierea unui conflict global din cauza extinderii NATO
19/05

Sohu: Rachetele ”Kinjal” au distrus planurile lui Zelenski

Foto> RIA Novosti

Planul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a folosi împotriva Rusiei sistemul american antirachetă Patriot s-a prăbușit după ce Rusia a lovit acest sistem cu arma sa ”Kinjal”, scrie publicația chineză Sohu, citată de Izvestia.

Autorul articolului precizează că autoritățile de la Kiev au primit sistemul Patriot recent. Jurnalistul menționează că Zelenski s-a bucurat, pentru că de mult dorea să folosească Patrios pentru a intercepta rachetele rusești.

Dar lucrurile nu au mers conform planului gândit de autoritățile ucrainene, când Rusia a atacat arma armericană cu sistemul săi hipersonic ”Kinjal”, scrie în continuare semnatarul materialului din Sohu.

Comentând, la rândul lui, acest subiect, expertul militar Aleksei Leonkov, a apreciat că distrugerea sistemului de apărare aeriană Patriot de către armata rusă a avut un impact negativ asupra evoluției propagandei ucrainene, zdruncinând, de asemenea, imaginea Statelor Unite.

„Împotriva Kievului a jucat inclusiv povestea cu distrugerea sistemului antiaerian Patriot din Kiev. Este un eșec uriaș pentru propaganda lor, costuri mari de imagine pentru americani”, a spus expertul, citat de Izvestia.

Potrivit aprecierilor sale, Occidentul a livrat Ucrainei muniție și tehnică militară mizând pe înlocuirea acestora cu armament american mult mai modern. Ca atare, dacă va exista vreo compensație din partea Washingtonului, va fi considerabil mai modestă, este de părere Leonkov.

Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat, pe 16 mai, că la Kiev a fost lovit un sistem Patriot cu ajutorul unei rachete hipersonice de mare precizie ”Kinjal”. Ulterior, pe internet au apărut imagini cu distrugerea sistemului american.

A doua zi, pe 17 mai, coordonatorul pentru comunicare strategică din cadrul Consiliului de Securitate Națională al Administrației SUA, John Kirby, a declarat că partea americană poatae să ajute la repararea sistemului de rachete antiaeriene lovit în Ucraina.

În aceeași zi, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Iuri Ignat, a declarat că Patriot își păstrează toate funcțiile operaționale. În același timp, el a refuzat să confirme informația despre posibilele stricăciuni aduse sistemului american.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ucraina trebuie să învețe din experiența groaznică a Afganistanului, pentru a evita să devină un dezastru pe termen lung. Sau se poate uita și la războaiele prin interpuși, duse de SUA în Vietnam, Cambodgia, Laos, Irak, Siria și Libia. Păcatul lui Ianukovici, din perspectivă americană, a fost acela că dorea să mențină neutralitatea Ucrainei, în ciuda SUA de a extinde NATO, incluzând Ucraina. Zelenski se amăgește crezând că SUA și Occidentul îi vrea binele, că acestora le pasă de Ucraina. Obiectivul Americii era ca țările NATO să încercuiască Rusia în regiunea Mării Negre. Spun ,,era” pentru că acest obiectiv nu va avea loc. SUA și Occidentul au subestimat Rusia. Ghinion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937257