”Amenințarea teroristă neonazistă crește pe măsură ce luptătorii din Ucraina ajung în închisorile din Franța”, susține jurnalistul american. El menționează că sute de neonazişti francezi se duc, împreună cu reprezentanţi ai altor ţări, să ia parte la acțiunile militare din Ucraina, după care se întorc pentru a „readuce acasă ororile de pe câmpurile de luptă ucrainene”.
Unul dintre cei arestați, notează Klarenberg, a fost dat afara, anterior, din armată din cauza simpatiei față de neonaziști, al doilea este un cunoscut activist de extremă dreaptă.
În articol se vorbește, de asemenea, despre arestarea, în Italia, a cinci membri ai unei grupări neonaziste locale, care aveau legături operaționale cu Batalionul ”Azov” (organizație teroristă ucraineană interzisă în Rusia, n.r.). Se precizează că gruparea făcea stoc de arme, muniție, echipament tactic și planifica atacuri teroriste.
Potrivit unei investigații a Centrului pentru Combaterea Terorismului al Academiei Militare West Point, citată în articol, Ucraina constituie o atracție deosebită pentru susținătorii mișcărilor de extremă dreapta din Europa și Statele Unite.
„Nu se știe care este numărul total al luptătorilor fasciști autohtoni sau străini care se află în Ucraina, dar, probabil, este mare”, se menționează în articol.
De asemenea, autorul atrage atenția asupra faptului că resursele Occidentului pentru a sprijini Ucraina se epuizează, iar încrederea în succesul unei contraofensive nu este nici pe departe împărtășită de foarte mulți. În opinia lui Clarenberg, toate acestea vor duce la faptul că Occidentul va fi obligat să facă presiuni asupra Ucrainei pentru a începe negocierile de pace. Iar odată ce ostilitățile militare vor înceta, neonaziștii care au dobândit experiență de luptă în Ucraina, vor începe să revină în țările lor, scrie autorul.
„Vor aduce cu ei experiență de luptă, iar în multe cazuri, și o pregătire militară occidentală de elită. Arme și muniții de înaltă calitate vor deveni accesibile din abundență pe piața neagră din cauza livrărilor masive de arme către Kiev în timpul conflictului”, conchide Clarenberg.
Anul trecut, reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că mercenari din peste 60 de țări au ajuns în Ucraina. Cele mai numeroase grupuri sunt din Polonia, SUA, Canada, România și Marea Britanie, în ciuda faptului că în multe țări mercenarismul este interzis prin lege și incriminat.
Simonian: Ofițerul Bennett ar fi putut fi ucis pentru vorbele despre situația din Ucraina Fostul…
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
This website uses cookies.
View Comments
No, așa! Că ce-și face omul singur nici dracul nu poate să-i desfacă.
În ceea ce privește grupurile de mercenari trimise în Ucraina, regret că printre ele se află și cele din România (printre cele mai numeroase). În loc să ne refacem propria armată, care e cam varză, noi trimitem mercenari să lupte într-un conflict care nu e al nostru și n-ar trebui să ne privească. Da, dar fudulia conducătorilor noștri e mare și trebuie să dai bine în ochii ,,stăpânilor"...
Ia te uită!Și este doar începutul.Partea proastră cu această știre este faptul că Europa ȘTIA foarte bine la ce se poate aștepta.Au fost antecedente foarte clare.Și totuși a făcut acel pas care o să aibă consecințe nebănuite pentru europeni.Ultima găselniță este declarața unui demnitar ucrainian,care a spus că exist un risc major de atacuri teroriste în UE,in cazul opriri transporturilor de armament cărte Ucaina,și că acest lucru ar echivala(?!?)cu un genocid...