„Concurenții noștri politici nu au, pur și simplu, altă cale. Așa sunt ei. Alianțele lor politice așa sunt, electoratul lor așa este. Ei sunt ostaticii unor grupuri de interese care nu se gândesc decât cum să pună mai repede capăt războiului din Ucraina, să continue să fie clientul Rusiei și să facă afaceri cu ea. <…> Jumătate din Europa este așa”, a spus oficialul.
Potrivit spuselor sale, fostul premier și lider al opoziției, Donald Tusk, a revenit în patrie după ce a lucrat în Consiliul European pentru a salva „proiectul germano-rus” al gazoductului ”Nord Stream”.
În perioada 15 octombrie-5 noiembrie în Polonia sunt programate următoarele alegeri parlamentare. Conform ultimelor sondaje de opinie, majoritatea alegătorilor intenționează să voteze pentru partidul de guvernământ Lege și Justiție, dar opoziția ar putea să preia puterea dacă reușește să se unească.
Tusk a fost deja acuzat că a încercat să îmbunătățească relațiile cu Moscova. Așadar, la începutul lunii februarie, premierul Mateusz Morawiecki a spus că fostul prim-ministru ar trebui să-și recunoască „marea greșeală politică și strategică” când, în urmă cu 15 ani, s-a dus în Rusia și a cerut dezghețarea relațiilor bilaterale. Potrivit lui Morawiecki, acțiunile lui Tusk au încetinit consolidarea prezenței NATO în Polonia, au amânat construcția gazoductului Baltic Pipe și au făcut posibilă încheierea de contracte pentru furnizarea de resurse energetice rusești către Polonia.
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.
View Comments
Afaceri cu Rusia trebuie să faceți, ca să puteți supraviețui. Nu vă lasă orgoliul? Întrebarea este dacă Rusia mai vrea să facă afaceri cu voi, după atâtea harțuieli și mizerii la care a fost supusă din partea voastră. Probabil că va face, dar după regulile impuse de ea. Și mi se pare normal.
Bravo !
Este la mintea cocoșului că Europa Occidentală a prosperat doar prin relații economice bune cu Rusia. UE prin idioții de la Bruxelles s-au impuscat in genunchi dând sancțiuni Rusiei apoi s-a inpuscat și în celălalt genunchi susținând Ucraina contra Rusiei.