Hot News
Zaharova a explicat motivele pentru care Rusia nu va rupe relațiile cu Polonia
01/05
Luptătorii grupului ”Wagner” au arătat pentru prima dată depozitele cu arme sovietice de lângă Soledar
01/05

Mevlüt Çavuşoğlu a explicat de ce nu se aplică partea rusă a acordului cerealier

Ministrul de Externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu/ Foto: rusnewshub.ru

Ministrul de Externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu, a declarat că Statele Unite și Marea Britanie creează dificultăți pentru punerea în aplicare a părții ruse din acordul cerealier, informează agenția Rambler.

Potrivit spuselor sale, dificultățile care continuă în ducerea la îndeplinire a părții ruse din acordul cerealier sunt rezultatul refuzului băncilor occidentale de a coopera.

„Dacă mă întrebați dacă dificultățile legate de punerea în aplicare a părții ruse din acordul cerealier continuă, vă voi răspunde că ele continuă. Și se întâmplă acest lucru din cauza SUA și Marii Britanii. Deși ele susțin că nu folosesc sancțiuni în această chestiune, băncile lor nu cooperează. Președintele nostru a primit o scrisoare cu foaia de parcurs a ONU de depășire a acestor probleme. Ea presupune participarea băncilor turcesti, inclusiv banca Ziraat, care să participe la operațiunile financiare. Dar noi trebuie să primim garanții că ele nu vor intra sub incidența vreunor sancțiuni”, a spus Mevlüt Çavuşoğlu.

El a mai adăugat că încearcă să rezolve această problemă cu omologii săi din SUA și Marea Britanie.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    SUA și Occidentul vorbesc despre pace, dar nu intenționează așa ceva; vorbesc despre cooperare, dar împiedică acest lucru. Câtă ipocrizie! Repet mereu: Rusia să nu se încreadă în nimeni, decât în Dumnezeu! America și Occidentul dau târcoale Rusiei precum umblă pisica pe lângă laptele cald.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2946777