Categories: Rusia si lumea

Medvedev: Rusia nu are nevoie de relații diplomatice cu Polonia

Polonia nu trebuie să existe pentru Federația Rusă atâta timp cât acolo nu există nimeni la putere în afară de rusofobi, iar Ucraina este plină de mercenari polonezi, a scris Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, pe contul de limbă engleză de pe rețeaua Twitter.

„Nu văd care este rostul menținerii unor relații diplomatice cu Polonia. Acest stat nu trebuie să existe pentru noi, atâta timp cât la putere nu se află nimeni acolo în afară de rusofobi, iar Ucraina este plină de mercenari polonezi care trebuie lichidați fără milă ca niște șobolani împuțiți”, a scris Medvedev în engleză.

Politicianul rus a publicat inclusiv versiunea în limba poloneză a acestui text.

Sâmbătă, la Varșovia, autoritățile locale și poliția au dat buzna în școala de pe lângă ambasada Rusiei, forțând ușa. Angajații școlii au fost anunțați că trebuie să părăsească sediul instituției înainte de ora 18.00 (19.00, ora Moscovei), a declarat pentru RIA Novosti consilierul ambasadei Rusiei în Polonia, Andrei Ordaș. Autoritățile Varșoviei au blocat porțile clădirii cu lanț și lacăt pentru a nu permite scoaterea patrimoniului din interiorul școlii.

MAE, despre consecințele pentru Polonia a ocupării școlii de pe lângă Ambasada Rusiei

Ocuparea școlii de pe lângă Ambasada Rusiei din Varșovia nu va rămâne fără o reacție dură din partea Moscovei și fără consecințe pentru autoritățile poloneze și pentru interesele acestei țări în Rusia, a precizat Ministerul de Externe al Rusiei într-o declarație publicată pe site-ul instituției.

MAE rus privește această acțiune a autorităților poloneze ca o încălcare a Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice și o încălcare a proprietății diplomatice ruse din Polonia.

„Un demers atât de impertinent al Varșoviei, ce iese din cadrul comunicării interstatale civilizate, nu va rămâne fără o reacție dură din partea noastră și fără consecințee pentru autoritățile poloneze și pentru interesele Poloniei în Rusia. Asta trebuie să înțeleagă inițiatorii unor astfel de fapte controversate și provocatoare”, a adăugat ministerul.

Înainte de această acțiune, MAE al Poloniei a solicitat organelor competente ale administrației de stat „inițierea procedurilor de executare în privința a două bunuri imobiliare care nu sunt folosite în scopuri diplomatice și consulare și care se află în posesia ilegală a Federației Ruse”. „Este vorba despre școala de pe lângă Ambasada Rusiei la Varșovia, situată pe strada Kielecka, și o clădire pe strada Sobieski, unde înainte au locuit diplomați ruși.

Ambasadorul Rusiei în Polonia, Serghei Andreev, a calificat drept exacerbare de primăvară ocuparea de către autoritățile din Varșovia a școlii de pe lângă ambasadă. Potrivit diplomatului, Moscova știa de ceva timp de intenția Varșoviei de a pune mâna pe școală, dar nu intenționa să ducă la îndeplinire cerințele ei ilegale. În plus, acesta a anunțat că Rusia va asigura încheierea anului școlar, atestarea elevilor, examenele finale și trecerea în clasele următoare.

Owner

View Comments

  • Subscriu celor spuse de domnul Dmitri Medvedev! Domnilor, dragoste cu forța nu se poate, iar Rusia nu cerșește atenția și prietenia nimănui. Ceea ce se întâmplă în ultimul timp, cu toate acțiunile și intrigile îndreptate împotriva Rusiei, este revoltător. Mă mir de răbdarea pe care o au autoritățile ruse. Zilele trecute companiile aeriene Lufthansa (Germania) și LOT (Polonia) au interzis jucătoarei de tenis din Rusia, Vitalia Diacenko, să urce în avion! Întoarsă de la un turneu de tenis în Cairo, a fost blocată 18 ore în aeroport (fără hrană și fără să i se permită să părăsească aeroportul). Trebuia să participe la un turneu în Corsica și pe care, din această cauză, l-a ratat. Acest comportament josnic al celor două companii aeriene te lasă fără cuvinte. Apoi, zeci de personalități celebre și mai puțin celebre au semnat o scrisoare în care îi cereau președintelui Vladimir Putin să-l elibereze din închisoare pe Aleksei Navalnîi. Dar cu ce drept se amestecă în treburile interne, juridice, ale Rusiei? Cât tupeu. Recent, fostul ambasador al SUA la București, Adrian Zuckerman, a declarat că respingerea României în spațiul Schengen de către Ungaria și Austria se datorează înfluenței Rusiei. Într-o zi vor spune că din cauza Rusiei plouă, ninge, e secetă, cad frunzele din copaci și animalele năpârlesc! Totuși, până când aceste porniri pline de ură împotriva Rusiei? Până când, domnilor occidentali și americani, credeți că vă mai rabdă Dumnezeu? Că ulciorul ne merge de multe ori la apă și într-o zi tot se va sparge.

Recent Posts

Securitate eurasiatică, un laborator al multipolarității

Aleksandr IAKOVENKO, rectorul Academiei Diplomatice a MAE al Rusiei Diplomația rusă își sporește eforturile pentru…

2 ore ago

De ce Moscova nu dorește să poarte un dialog cu SUA despre START

Riabkov: Rusia a refuzat dialogul cu Statele Unite cu privire la New START din cauza…

5 ore ago

Szijjártó, despre un nou grup de soluționare a crizei ucrainene

Ungaria se va alătura grupului ”Prietenii Păcii”, creat la inițiativa Chinei și a Braziliei pentru…

5 ore ago

Riabkov: Rusia urmărește reacția Occidentului la modificarea politicii nucleare

Rusia urmărește reacția Occidentului la modificările aduse politicii nucleare, a declarat viceministrul de Externe Serghei…

6 ore ago

Serghei Lebedev: Apărarea aeriană a României a participat la respingerea atacului asupra orașului Izmail

Forțele de apărare antiaeriană ale României au participat la respingerea unui atac nocturn asupra orașului…

7 ore ago

Bankingnews: Pe lângă bomba nucleară, Putin are „tătucul tuturor bombelor”

Moscova are „tătucul tuturor bombelor” (din engleză, Father of All Bombs, FOAB), care este cea…

21 de ore ago

This website uses cookies.