Hot News
Surse: Tancurile T-14 „Armata” au început să fie folosite în zona operațiunii militare speciale
29/04
Medvedev: Rusia nu are nevoie de relații diplomatice cu Polonia
30/04

Bloomberg: Refugiații ucraineni din România s-au plâns că s-a redus ajutorul financiar

București/ Foto: wikipwdia

Refugiații din Ucraina s-au plâns că s-a redus ajutorul financiar acordat de autoritățile române, informează agenția Bloomberg, citată de publicația Argumentî i faktî.

„Este evident că devenim o povară. Ceea ce înseamnă că este doar o chestiune de timp până când tot acest ajutor se va termina, iar noi nu știm ce vom face mai departe”, a declarat unul dintre refugiați, citat de Bloomberg.

Se precizează că în urmă cu patru luni, România a fost nevoită să suspende plata pentru locuințele refugiaților, iar săptămâna aceasta autoritățile de la București au aprobat un plan de reducere la jumătate a plăților pentru aproape o sută de mii de ucraineni.

În articolul din Bloomberg se menționează că, din cauza ajutorului acordat refugiaților, în România au avut loc reduceri în domeniul serviciilor sociale, ceea ce a provocat furia localnicilor.

Anterior, s-a anunțat că o refugiată din Ucraina, care se afla în Marea Britanie, s-a dezbrăcat la pielea goală în cadrul show-ul de televiziune ”Naked Attraction”, unde tinerii încearcă ”să construiască dragoste”.

S-a aflat, de asemenea, că refugiații ucraineni au organizat o revoltă la o bază militară din Țările de Jos.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Ca să vezi, mai au tupeul să se plângă! Mai bine de un an au trăit pe spinarea noastră, au primit casă, masă, ajutoare de tot felul în timp ce foarte mulți români nu au ce pune pe masă. Regret situația lor, dar s-au gândit să muncească, nu doar să aștepte ajutoare? ,, Milă mi-e de tine, dar de mine mi se rupe inima” spune un proverb românesc. Copiii lor primesc alocație din partea noastră 3.700 lei, în timp ce ai noștri primesc 256 lei! Îi vezi în mașini luxoase, la care mulți dintre noi nici nu visăm, bărbați tineri își plimbă cățeii pe malul mării, fac chefuri la munte. Ei de ce nu sunt în Ucraina pe front, să lupte pentru țara lor? Așteaptă să meargă străinii? Nu vreau să par răutăcioasă, repet că regret situația în care sunt. Însă mă uit în primul rând la poporul meu, mi-e milă de oamenii simpli care abia se descurcă dintr-un salariu, mi-e milă de pensionarii care au muncit o viață întreagă iar acum abia supraviețuiesc, mi-e milă de cei bolnavi care mor cu zile fiindcă nu au bani să se trateze, Avem și noi copii în sate și zone muntoase care nu au încălțăminte ca să meargă la școală. Se pare că s-au molipsit de la Zelenski doar să aibă pretenții și să ceară mereu. De ce acești refugiați plângăcioși nu se întorc în Ucraina, în zonele în care nu sunt conflicte armate (că doar 20% din țara lor e în această situație), să muncească acolo, să ajute la reconstrucția țării? Ah, da, e mai bine să stai și să primești de pomană de la fraierii de români. Acei români pe care ei îi desconsideră, români care în Ucraina sunt persecutați. Oare ei ne-ar fi ajutat dacă am fi fost în situația lor, așa cum am făcut-o noi? Nu cred! Când Rusia a preluat copii din zonele de conflict și i-au dus în tabere ca să-i protejeze, au fost acuzați că au răpit copii ucraineni. Se pare că nu e indicat să-i ajuți pe refugiați, că faci bine și apoi aștepți rău din partea lor. Poate ar fi mai bine să meargă la prietenii lor din Occident sau în SUA, cei care i-au adus în situația asta. Da, probabil că acolo nu ar primi ajutoare și, cel mai rău, ar trebui să muncească!

  2. Benzos spune:

    absolut corect, Carmen !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2945707