Hot News
Putin a semnat legea privind închisoarea pe viață pentru înaltă trădare
29/04
Bloomberg: Refugiații ucraineni din România s-au plâns că s-a redus ajutorul financiar
30/04

Surse: Tancurile T-14 „Armata” au început să fie folosite în zona operațiunii militare speciale

Tancul T-14 ”Armata”/ Foto: RIA Novosti

Forțele Armate ale Rusiei au început să folosească tancuri T-14 ”Armata” în zona operațiunii militare speciale, a declarat pentru RIA Novosti o sursă bine informată.

„Trupele ruse au început să folosească cele mai noi tancuri ”Armata” pentru a susține focul asupra poziţiilor ucrainene. Mașinile nu au participat încă în mod direct la operațiuni de asalt”, a precizat interlocutorul agenției menționate.

El a precizat că tancurile ”Armata” trimise în zona operațiunii militare speciale beneficiază de o protecție suplimentară a bordului împotriva muniției antitanc.

De la sfârşitul anului trecut, pe poligoanele uneia dintre republicile populare ale Donbassului, echipajele au efectuat antrenamente de acomodare la condiții de luptă, a adăugat aceeași sursă.

Pentru prima dată tancurile ”Armata” au fost testate în condiții de luptă în Siria.

Tancul T-14 „Armata” a fost dezvoltat de Biroul Ural de Proiectare și Inginerie de Transport. Particularitatea acestei mașini o constituie turela nelocuită, cei trei membri ai echipajulului aflându-se într-o capsulă blindată izolată situată în partea din față a carenei. Tancul dispune de o armură combinată multistrat, de noul dispozitiv de protecție dinamică „Malahit” și de sistemul de protecție activă „Afganit”. Armamentul principal al vehiculului este un tun 2A82-1M cu țeava lisă de 125 mm, capabil să utilizeze noile rachete ghidate cu o rază de acțiune de opt kilometri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2945784