Viktor Medvedciuk: Oles Buzina, ucis de naziști, știa că mitologia nazistă ucraineană era falsă de la început până la sfârșit

Cu ocazia comemorării a 8 ani de la asasinarea jurnalistului și publicistului kievean Oles Bezina, politicianul ucrainean de opoziție Viktor Medvedciuk a reamintit de influența păguboasă a ideilor naziste asupra societății ucrainene, relatează publicația Smotrim.ru.

„Pe 16 aprilie 2015, naziștii ucraineni l-au ucis pe scriitorul Oles Buzina. Asasinii, chiar dacă se știe cine sunt, nu au fost condamnați, ancheta s-a prelungit, s-a transformat într-o farsă. Societatea ucraineană se rostogolea tot mai mult spre violență și fărădelege. Dar puțini sunt cei care au înțeles, că dezastrul ucrainean nu mai putea fi evitat. În ciuda faptului că astăzi Occidentul se laudă cu democrație și libertate, pentru care ucrainenii trebuie să moară, atunci a fost ucis un om, care și-a permis să gândească liber și independent. A fost ucis un intelectual pentru că nu a avut nici mintea, nici forța de a contesta.

Jurnalistul și scriitorul ucrainean Oles Buzina, ucis de naziști/ Foto: iarex.ru

Nazismul urăște inteligența, analiza, justiția și adevărul. Pentru că dacă o persoană are îndoieli, el nu poate fi ademenit nici cu povești siropoase, nici cu dansuri sălbatice. Oles Buzina nu a avut îndoieli, știa că mitologia ucraineană nazistă este falsă de la început până la sfârșit și a încercat să transmită acest lucru poporului său. Pentru asta secta lui de „democrați” l-a ucis. Cu toată „retorica democratică”, acești criminali știu că nu poți avea îndoieli, nu poți avea memorie, nu poți avea propria ta istorie și cultură, nu poți avea propriile opinii și păreri.

Buzina a avertizat că poporulul ucrainean nu poate fi înghesuit în acel cadru îngust al viziunii asupra lumii pe care i l-au impus naziștii și unde nu-și au locul inima, mintea și sufletul. „În general, minciuna este un asistent rău. Oricât de mult te-ai ascunde în spatele ei, adevărul este oricum mai puternic”, scria el. Și s-a dovedit că a avut dreptate. Adevărul lui s-a dovedit mai puternic decât moartea, străpungând prin grosimea minciunii plătită cu generozitate de stăpânii de peste Ocean. Nici astăzi nu îi lasă în pace. În Ucraina, cărțile lui Oles sunt arse, se încearcă să fie ștearsă amintirea lui. Dar există Cealaltă Ucraină, care își amintește de eroul ei, care își amintește și știe care Ucraină este reală și care artificială, creată în eprubetă americană. Iar această Ucraină știe că adevărul pentru care a luptat Oles Buzina va învinge cu siguranță.

Oles Buzina, jurnalist și publicist ucrainean, a fost asasinat la Kiev, pe 16 aprilie, în jurul orei 14.00, în fața scării casei sale. Când a ieșit din apartamentul său de pe strada Degtiarevska, din Kiev, ucigașii săi îl așteptau deja. Cu cagule pe față, ei l-au împușcat din plin. Unul dintre ei a tras un foc de suguranță în cap. Cu câteva zile înainte să moară, datele personale ale lui Oles Buzina apăruseră pe site-ul „Mirotvoreț”. Prietenii lui Buzina i-au propus de nenumărate ori să plece din Kiev, dar el e refuzat să-și părăsească orașul natal.

Owner

View Comments

  • Nu poți spune niciodată adevărul fără să superi pe cineva. A supărat, a deranjat și a plătit cu viața. A fost un om curajos, un exemplu demn de urmat. Este prea multă indiferență în lumea asta, prea des așteptăm ca alții să ia atitudine în locul nostru. Părintele Nicolae Steinhardt spunea că: ,,Neîmpotrivindu-se la timp, omul devine treptat incapabil de a se mai împotrivi vreodată. Acest preoces se încheie prin contaminarea celorlalți cu această atitudine... lașitatea devine o regulă de comportament și un reflex condiționat ".

Recent Posts

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

15 ore ago

Doar China are mai mult: Kremlinul a explicat de ce Rusia crește efectivul armatei

Pe 16 septembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul privind creșterea efectivului uman al…

16 ore ago

Politico: Zalujnîi a considerat o aventură invadarea Regiunii Kursk

Înainte de operațiunea Ucrainei în Regiunea Kursk, fostul comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei,…

18 ore ago

Tokaev i-a spus lui Scholz că Rusia este de neînvins

Din punct de vedere militar, Rusia este de neînvins, a declarat președintele Kazahstanului, Kassîm-Jomart Tokaev,…

19 ore ago

„Planul lui Trump pentru Ucraina” mulțumește prin adecvare

Dmitri BAVÎRIN, Vzgliad Promisiunea lui Donald Trump de a pune capăt conflictului militar din Ucraina…

o zi ago

Expert militar: Rusia are o armă secretă non-nucleară care face orașele praf și pulbere

Pe lângă armele nucleare, Rusia este capabilă să facă inamicul praf și pulbere cu alte…

2 zile ago

This website uses cookies.